Rack-Soft, dezvoltator de solutii software pentru servere si Centre de Date, anunta lansarea primului Control Panel VoIP destinat furnizorilor de servicii Internet si gazduire web.

4PSA VoipNow este un produs inovativ dezvoltat in Romania, care poate fi testat de companiile participante la sesiunea de testare a versiunii Beta.

Inregistrarea in acest program este gratuita si se poate realiza la adresa: http://www.4psa.com/products/voipnow/beta.php
4PSA VoipNow este o aplicatie software pentru servere proiectata in dorinta de a simplifica furnizarea serviciilor VoIP atat pentru clientii corporate, cat si pentru utilizatorii rezidentiali.

Produsul ofera facilitati de administrare complete printr-o interfata web intuitiva, atat pentru compania care furnizeaza serviciul VoIP, cat si pentru clientii sai.

Aplicatia 4PSA VoipNow este structurata pe patru niveluri de administrare: pentru furnizor, pentru reseller, pentru client si pentru utilizatorii posturilor telefonice. Fiecarui cont i se pot impune limite si permisiuni independente.

Gratie structurii flexibile a produsului, 4PSA VoipNow raspunde unor multiple scenarii de utilizare.
Desi dezvoltat pentru a oferi furnizorilor de servicii o platforma robusta si performanta pe care sa isi structureze oferta, produsul poate fi utilizat direct de catre orice companie.

Prin instalarea unui server 4PSA VoipNow in sediul firmei, se asigura comunicatii VoIP de calitate superioara, se reduce costul convorbirilor telefonice intre punctele de lucru, maximizandu-se satisfactia clientilor prin fluidizarea proceselor de comunicare externa.

“4PSA VoipNow ofera clientilor o platforma pentru dezvoltarea afacerilor. Spre deosebire de centralele telefonice hardware, solutiile software PBX se pot extinde rapid. Aplicatia software poate accepta foarte usor mai multe terminale, poate lucra cu noi tipuri de interfete si protocoale de comunicatie si, nu in ultimul rand, poate forma o infrastructura administrabila centralizat.

Un upgrade software se realizeaza in cateva minute si nu necesita costisitoarele schimbari de echipamente hardware obligatorii in cazul folosirii unui sistem traditional”, afirma Bogdan Carstoiu, arhitectul sistemului 4PSA VoipNow.

Inca de la prima versiune, 4PSA VoipNow ofera suport pentru functii avansate de telefonie, precum: cozi de apeluri configurabile, conferinte dinamice, inregistrarea apelurilor, voicemail, apeluri in asteptare, transferul apelurilor, filtrarea apelurilor, redirectionarea interlocutorului, etc.

Produsul implementeaza functiile telefonice folosind Asterisk, cea mai avansata solutie de telefonie Open Source.

“In faza de proiectare a aplicatiei, principala noastra preocupare a fost sa construim un sistem puternic, insa usor de inteles de catre utilizatori, indiferent de nivelul lor de experienta. Multi considera VoIP-ul o tehnologie dezvoltata pentru a reduce costurile.

In mare parte este adevarat, dar suntem convinsi ca functiile avansate si flexibilitatea vor cuceri utilizatorii finali ai serviciilor de telefonie. 4PSA VoipNow va contribui la dezvoltarea unui segment de furnizori specializati, capabili sa ofere solutii particulare clientilor cu exigente speciale”, a adaugat domnul Carstoiu.

Lansarea publica a aplicatiei 4PSA VoipNow este programata in luna mai a acestui an, ocazie cu care vor fi prezentate modelele de licentiere si preturile. Licentierea va incuraja dezvoltarea rapida a serviciilor de tip hosted VoIP, ai caror principali beneficiari vor fi utilizatorii rezidentiali si companiile medii si mici.

4PSA VoipNow beta este disponibil pentru testare pe sistemele de operare Linux. Cerintele hardware sunt reduse, dezvoltandu-se odata cu afacerea. Un server cu un procesor la o frecventa de 2MHz si 1 Gb de memorie RAM poate gazdui serviciile de telefonie pentru mai multe companii.

HotNews.ro, 03 mai 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *