404 Not Found


nginx
Starbucks pe cale sa detroneze McDonald’s – Sporting News

In viitorul apropiat, lantul american de cafenele Starbucks ar putea detrona McDonald’s in topul celor mai mari marci de fast-food-uri din lume, gratie unor investitii masive in extinderea lantului de cafenele, informeaza Reuters.

Momentan, Starbucks este cel mai mare lant de cafenele la nivel mondial, cu peste 11.000 de unitati, iar strategia anuntata de conducerea companiei la sfarsitul anului 2004, vizeaza extinderea retelei la 30.000 de unitati.

“Starbucks nu este un restaurant, este un mod de viata. McDonald’s este cu adevarat un lant de restaurante fast-food. Acesta este motivul pentru care Starbucks va putea sa aiba mai multe locatii decat McDonald’s”, a declarat pentru Reuters, Nicole Miller, analist la ThinkEquity Partners.

La sfarsitul anului 2004, conducerea lantului american de cafenele Starbucks si-a propus sa ajunga la o retea teritoriala de 30.000 de unitati, dintre care jumatate urmau sa fie deschise in Statele Unite ale Americii, insa aceasta cifra pare deja sa fie prea mica pentru planurile de expansiune ale companiei.

“Sunt destul de sigur ca numarul este prea mic”, a declarat recent, Howard Schultz, presedintele Starbucks.

Reprezentantii Starbucks au anuntat recent ca dupa Statele Unite ale Americii cea mai mare oportunitate pentru extinderea afacerii este piata din China, unde compania are deja deschise 230 de unitati.

Potrivit analistilor, Starbucks ar putea ajunge la aproximativ 22.000 de unitati numai in Statele Unite (comparativ cu 15.000 de locatii cat au anuntat anterior), iar in China la peste 10.000 de unitati.

HotNews.ro, A.V., 10 apr 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *