Banca Comerciala Romana (BCR) este prima banca din Romania care are 100 de Automate de Schimb Valutar (ASV) operationale, pe intreg teritoriul Romaniei, informeaza un comunicat de presa al bancii.

Din luna iulie a anului 2004, cand a fost instalat primul ASV si pana la sfarsitul lunii martie a acestui an, clientii BCR au efectuat la ASV peste 1,125 milioane operatiuni de vanzare de valuta, in numerar, insumand 160 milioane echivalent euro.

Din cee 100 de automate de schimb valutar operationale, 26 de ASV-uri sunt in Capitala, celelalte 74 de automate fiind disponibile in alte localitati din tara. Primul aparat de acest fel a fost instalat in luna iulie 2004.

De atunci si pana la data de 31 martie 2006, clientii BCR au efectuat la ASV peste 1,125 milioane operatiuni de vanzare de valuta, in numerar, insumand 160 milioane echivalent euro.

“Extinderea retelei de ASV-uri este benefica atat pentru clienti cat si pentru banca intrucat fiecare operatiune se efectueaza mai repede decat la ghiseu, tot fara comision de schimb, iar timpul de asteptare la casieriile bancii pentru efectuarea altor operatiuni se reduce semnificativ”, a declarat Petru Popescu, director executiv al Directiei Tezaur si Caserie din cadrul BCR.

Automatul de Schimb Valutar permite clientilor sa schimbe valuta contra lei. Automatul accepta principalele valute care circula in Europa si in lume – euro, dolari americani, lire sterline si franci elvetieni. Clientii au acces la acest tip de operatiuni 24 de ore din 24, 7 zile din 7, iar modul de functionare este asemanator cu cel al bancomatelor (ATM).

Suma maxima care poate fi schimbata intr-o tranzactie este echivalentul a 2.000 lei (RON). BCR nu percepe comision valutar pentru tranzactiile facute la ASV.

BCR gestioneaza in prezent active de arpoximativ noua miliarde euro. Banca are in prezent 392 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 17 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.000.

Numarul clientilor a ajuns in prezent la patru milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice.

HotNews.ro, A.V., 13 apr 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *