In perioada 20 martie – 07 aprilie au loc inscrierile la cea de-a sasea editie a Olimpiadelor Comunicarii, serie anuala de competitii practice adresate tinerilor care isi doresc o cariera in industria de comunicare, organizata de Asociatia Ethos.

Detalii despre inscriere pot fi gasite pe site-ul: http://www.olimpiadelecomunicarii.ro.

In ultimii ani piata locurilor de munca din domeniile care tin de comunicare (Marketing, Publicitate/PR, Media/Cultura/Publicatii, Internet/New Media) a evoluat in mod spectaculos.

Conform celui mai important site de recrutari din Romania, BestJobs, angajatorii au inscris in ultimii doi ani 20.177 de cereri de angajare in comunicare (cifra care reprezinta aproximativ 22,5% din cererile de angajare din orice domeniu, depuse in aceeasi perioada, si aproximativ 80% din numarul de cereri de angajare in comunicare depuse in ultimii cinci ani).

Tot in ultimii doi ani, numarul de astfel de locuri de munca a crescut anual cu 75% (de la 7.338 in 2004 la 12.779 in 2005). Cea mai spectaculoasa evolutie au avut-o cererile de angajare legate de internet/new-media – de la doar 8 cereri in 2004 la 1.958 in 2005.

Angajatorii cred insa ca si exigentele pentru a te angaja intr-un post de comunicare bine platit (cum este cazul intr-o companie multinationala) au evoluat.

Astfel, Gilda Lazar, Director Corporate Affairs, JT International Romania crede ca: “moda anilor ’90, in care companiile angajau oameni tineri si talentati, dar fara experienta a trecut.

Odata cu evolutia concurentei pe piata fortei de munca in comunicare, companiile cauta oameni cu experienta, care sa faca fata unui volum de munca si unor responsabilitati crescute, si in plus, care sa dovedeasca o preocupare constanta pentru auto-dezvoltare.”

De asemenea, Felix Tataru, presedintele filialei din Romania a International Advertising Association (IAA), crede ca: “problema cea mai mare a industriei de publicitate in acest moment e legata de nivelul de profesionalizare al oamenilor din interiorul ei. Economia creste si, odata cu ea, creste si business-ul, dar intr-un ritm mult mai alert decat viteza de formare a oamenilor.”

Pentru a raspunde acestor nevoi ale pietei, competitiile din cadrul Olimpiadelor Comunicarii urmaresc sa ii descopere in fiecare an pe cei mai performanti tineri care aspira la un loc de munca in domeniul comunicarii.

In cele patru probe de concurs participa echipe formate din cate cinci studenti, care se califica in urma unei faze de preselectie. Ei vor construi timp de o luna strategiile de imagine ale unor clienti reali: companii, ministere sau oameni politici.

Juriile care le vor analiza prestatia sunt formate in asa fel incat sa reprezinte intreaga industrie de comunicare din Romania: lideri ai unora dintre cele mai importante companii, agentii de advertising sau de PR, analisti si jurnalisti de top
Premiile puse in joc pentru cele mai bune echipe totalizeaza 4.000 de Euro.

Insa cel mai important beneficiu pentru tinerii participanti il reprezinta afirmarea in cadrul unei competitii care, dupa cum afirma Dumitru Bortun, Presedintele Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP), “reprezinta unul cele mai spectaculoase evenimente ale pietei – prin intentie si consecventa, prin format si anvergura, prin impact si semnificatie.”

Inscrierile la editia din acest an au loc pana pe 7 aprilie, iar evenimentele din cadrul Olimpiadelor Comunicarii se vor desfasura intre 17 aprilie si 19 mai. Tinerii care vor sa se inscrie in competitie, pot gasi informatiile necesare pe site-ul: http://www.olimpiadelecomunicarii.ro.

Pentru mai multe detalii contactati:
Marius Balaci – marius.balaci@ethos.ro

HotNews.ro, 20 mar 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *