Romexterra Bank a anuntat miercuri lansarea celui de-al doilea card bancar de tip “Affinity”, in urma conventiei incheiate cu Sindicatul National al Functionarilor Publici, primul fiind lansat anul trecut, in parteneriat cu FSLI Petrom, potrivit unui comunicat de presa al bancii.

Noul produs serveste atat drept card bancar cat si ca legitimatie de membru al organizatiei, in cadrul acestui proiect estimandu-se emiterea a peste 10.000 de astfel de carduri.

Potrivit informatiilor bancii, primul card de acest tip, a fost lansat anul trecut, in parteneriat cu FSLI Petrom, cand s-au emis peste 55.000 carduri. Cardul SNFP serveste posesorului sau drept card bancar, dar si ca legitimatie de membru al organizatiei, avand pe avers sigla SNFP, numele si fotografia posesorului, iar pe revers, sigla Romexterra Bank.

La aceasta data au fost emise peste 1.000 carduri, estimadu-se emiterea a peste 10.000 de carduri in cadrul acestui proiect.

“Produsul oferit de Romexterra Bank se diferentiaza de ofertele existente pe piata, prin valorile adaugate acestui tip de card: asigurari de viata gratuite atasate cardurilor, fotografia posesorului pe aversul cardului, ceea ce prezinta o securitate sporita atunci cand cardul este utilizat la comercianti”, a declarat Dan Indreica, director Directia Carduri, Romexterra Bank.

Noul produs este emis pe platforma MasterCard, fiind acceptat atat in reteaua de echipamente a Romexterra Bank, cat si in intreaga retea MasterCard, acolo unde este afisata sigla, la nivel national si international.

Cardul SNFP este de debit cu facilitate de descoperit de cont (overdraft) in cuantum maxim de 35.000 RON (dar nu mai mult de 3 venituri nete), are acoperire internationala in lei si poate fi folosit pentru plata bunurilor si serviciilor furnizate de catre comercianti sau pentru retrageri de numerar de la sucursale bancare, pentru operatiuni la ATM-uri, precum si pentru tranzactii pe Internet.

La sfarsitul anului 2005, Romexterra Bank a raportat un profit brut de aproximativ 22.61 milioane lei, echivalentul a 6.2 milioane euro, in crestere cu 120% fata de profitul brut raportat in 2004. La sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, activele totale ale bancii au fost de 1,054 miliarde lei, echivalentul a 289 milioane euro, in crestere cu 154% fata de activele totale ale anului anterior.

Actionarii bancii sunt persoane fizice care detin 77,13% din capitalul social, persoane juridice cu capital privat care detin 17,63%, unitati din industria gazului metan, cu 3,23% si Petrom cu 2%.

HotNews.ro, A.V., 22 mar 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *