Anchetatorii au stabilit in urma autopsierii cadavrului omului de afaceri Florian Anghelescu ca acesta a murit prin spinzurare. Rezultatele nu sunt finale, iar in continuare vor fi facute alte analize care vor fi date publicitatii in urmatoarele trei saptamini.

Procurorul care se ocupa de cazul Anghelescu, Marius Iacob, a declarat pentru Realitatea Tv ca foarte probabil omul de afaceri s-a sinucis si ca nu exista semne ale unei eventuale agresiuni.

“Principala ipoteza de lucru este cea a sinuciderii, nu avem motive sa credem ca s-ar fi produs o infractiune contra vietii”, a spus Iacob.
Pe de alta parte, medicii legisti au stabilit dupa efectuarea necropsiei ca Anghelescu a murit in urma unei ”asfixii mecanice prin comprimarea organelor gatului, prin spanzurare”.

Legistii urmeaza sa faca si alte cercetari, dupa ce au recoltat probe de tesuturi si din organe care au fost duse la Laboratorul de Toxicologie de pe linga Institutul National de Medicina Legala.

Rezultatele finale urmeaza sa fie anuntate cel mai probabil peste doua saptamini.

Omul de afaceri Florian Anghelescu, sotul fostului consilier prezidential Stana Anghelescu, a fost gasit mort joi dimineata, in locuinta sa din cartierul Baneasa.

Cadavrul sau a fost gasit de menajera care lucra in vila familiei, intr-o incapere de la subsolul cladirii.

El era cercetat de procurori in mai multe dosare pentru evaziune fiscala, dupa ce comisarii Garzii Financiare si politistii au descoperit o cantitate importanta de tigari cu timbre false la societatea comerciala a acestuia.

In decembrie 2005, dupa mai multe descinderi la sediul firmei Anghelescu Industry SRL din localitatea prahoveana Ceptura, dar si in alte locatii, procurorii Parchetului instantei supreme au fost confiscat peste o suta de mii de pachete de tigari care aveau aplicate timbre false si 290.000 de timbre, din care 210.000 aveau aceeasi serie.

HotNews.ro, M.C., 17 mar 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *