Unii dintre ei ar putea sa isi cumpere o tara. Multi dintre ei s-ar face de ras in Romania cu masinile lor. Au masini vechi si de 10 ani, unii conduc modele populare, altii au chiar si Matiz in garaj. Unii nu stiu sa conduca prea bine, iar altii au avut nevoie de o vorba buna de la presedintele SUA ca sa isi scoata masina in legalitate pe strada.

Ce masini au marii miliardari pe mana?

1.Bill Gates
Avere: 50 de miliarde de dolari

Fondatorul Microsoft, filantrop si auto-proclamat “tocilar”, William Gates III conduce doua modele Porsche. Masina de “birou” este un Porsche 911 decapotabil din 1999. Exista si un model nou, denumit “997”, aparut in 2005, insa domnul Gates s-a obisnuit cu al lui. Dupa ce a asteptat circa 10 ani sa poata conduce in SUA un Porsche 959 Coupe din 1988, Gates a primit o “dispensa speciala” de la presedintele american Bill Clinton. A fost nevoie ca angajatii lui Gates sa simuleze pe computer un crash-test, care aratand favorabil, a cantarit mult in decizia lui Clinton. Altfel, masina avea doar rol decorativ in garaj.

2.Warren Buffett
Avere: 42 de miliarde de dolari

Cu un numar de inamtriculare pe care scrie “ZGARCITUL”, nu este de mirare ca Warren Buffett, cel de-al doilea miliardar al lumii merge intr-o masina care nu prea este demna de statutul sau. Un Lincoln Town Car din 2001 este intr-adevar o masina zgarcita. Poate ca ar fi putut face niste economii si sa cumpere o masina si mai banala, un Ford Crown Victoria. Dar Ford-ul nu are acoperisul imbracat pe jumatatea lungimii in vinilin negru. Chiar si asa, Buffett prefera banchetele de dimensiuni generoase ale Lincoln-ului, decat un Cadillac si Lexus.

3.Ingvar Kamprad
Avere: 28 de miliarde de dolari

Fondatorul companiei suedeze IKEA, care a spart tiparele vremii cu o idee geniala (mobila ieftina, buna, durabila si pe care o moti modula in fel si chip), Ingvar Kamprad este mandrul posesor al unui Volvo 240 GL, vechi de cel putin 13 ani. Desi are acest Volvo, miliardarul mai merge din cand in cand si cu autobuzul si foloseste cartela pentru pensionari (tarif redus pe mijloacele de transport in comun), asa cum a declarat intr-un interviu din 1999. Cu avionul zboara numai la clasa economica, chiar daca are bani sa cumpere o tara mai mica. Se pare ca domnul IKEA chiar crede in ceea ce zice: “IKEA nu este pentru oameni bogati, cu masini de fite si hoteluri scumpe”. Acum, te credem Ingvar!

4.Paul Allen
Avere: 22 de miliarde de dolari

Cand nu navigheaza cu yacht-ul sau Octopus, Allen alearga pe autostrazi cu un Porsche 959 Coupe, din 1988. Initial miliardarul a vrut sa conduca masina asta in SUA, insa din cauza puterii prea mari si a emisiilor poluante, atat Porsche-ul lui cat si al lui Bill Gates au fost confiscate la vama. Drept urmare, Allen il foloseste numai pe autobahn in Germania, cand se plimba prin Europa. Mai are o masina: o camioneta din 1988, Mazda, care il ajuta sa isi faca treaba…

5. Alwaleed Bin Talal Alsaud
Avere: 20 de miliarde de dolari

Interesant este ca bogatasul arab cumpara masinile in dublura: una pentru el insusi si alta pentru garzile de corp. Asa ca avem cate doua bucati de Infiniti FX45, Hummer H1, Volvo XC90, Rolls-Royce Phantom si…Daewoo Matiz.

6.Michael Dell
Avere: 17,1 miliarde de dolari

Denumit “Regele PC-ului”, Michael Dell poate fi vazut plimbandu-se prin Texas intr-un Porsche Boxster (2004). Daca vremea se strica, un Hummer H2 din 2005 este mereu pregatit.

7.Lawrence Ellison
Avere: 16 miliarde de dolari

Larry Ellison, domnul “Oracle”, nu se ascunde de lumina reflectoarelor ca alti miliardari. Are yacht de competitii, are chiar si un MIG cu care zboara pe cer. Nu conduce un BMW cum ar fi crezut multi, in ciuda sponsorizarii pe care Oracle o face masinilor bavareze. In schimb, prefera luxul unui Bentley Flying Spur.

8.Jim Walton
Avere: 15,9 miliarde de dolari

Cand era mic, Jim muncea pentru tatal sau, maturand podeaua magazinului si aranjand produsele pe rafturile din Wal-Mart. Astazi, conduce un imperiu de familie. Masinile nu spun prea multe despre el: o camioneta Dodge Dakota din 2002, o camioneta Chevrolet Silverado din 1999 sau o Acura Integra din 2000.

9.Alice Walton
Avere: 15,7 miliarde de dolari

Sora lui Jim, membra a “familiei Wal-Mart”, Alice nu prea le are cu condusul. A lovit o femeie cu un Porsche model 1987, in aprilie 1989. Prin 1998 a fost acuzata ca sofa beata si a primit o amenda de 925 de dolari. Asta dupa ce a lovit rau o Toyota 4-Runner din 1997 cu care a iesit in decor. Acum, Walton conduce ultima versiune de Ford F-150 King Ranch. Ai grija Alice, ai grija…

10. Steven Ballmer
Avere: 13,6 miliarde de dolari

Un alt miliardar creat pe filiera Microsoft, Steven Ballmer a crescut in Motor City (Detroit), SUA. Ati putea crede ca ii curge ulei si benzina prin vene si ca are o intreaga flota de Ferrari, Porsche si Rolls-Royce. Gresit. Steven Ballmer conduce un Lincoln Continental din 1998. O masina cam banala, dar macar se misca mai repede decat a lui Warren Buffett.

Sursa: Forbes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *