Romania are doua echipe calificate in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Steaua a invins in deplasare Betis Sevilla cu 3-0, provocand o mare surpriza. Tragerea la sorti a urmatoarelor faze ale competitiei are loc azi, la ora 14.00, la Eindhoven (Olanda), orasul in care se va disputa finala.

Alaturi de Steaua si Rapid au ajuns in sferturile de finala Middlesbrough, Sevilla, Levski, Schalke 04, Zenit St. Petersburg si Basel.

Suporterii spanioli au inceput sa-si huiduiasca propria echipa dupa primul gol al Stelei si au pornit spre iesirile din stadion. La fluierul final al meciului stadionul era aproape gol. Putinii suporteri ramasi pana la final au huiduit conducerea clubului Betis Sevilla si au cerut demisia acesteia.

Stelistii au iesit de pe stadion impreuna cu cei 200 de fani si au dedicat victoria lui Eduard Nica, elevul bucurestean ucis saptamana aceasta de un copac. Acesta era cunoscut ca un infocat suporter al Stelei.

La mai putin de 20 de minute de la finalul meciului, Jandarmeria instalase deja gardurile de protectie in Piata Universitatii, in asteptarea fanilor Stelei. Acestea s-au dovedit insa a fi inutile. Cateva mii de oameni au inundat piata, blocand circulatia.

Stelistii au scandat de nenumarate ori numele lui Banel Nicolita, dar nu au uitat sa-i taxeze pe cei de la Rapid: “Rapid uita-te/Asta e galerie!”.

Goluri

minutul 81 – Banel Nicolita
minutul 77 – Victoras Iacob
minutul 54 – Banel Nicolita

Echipe

Steaua

  • 13 Fernandes, 20 Ogararu, 24 Ghionea,3 Goian, 18 Marin, 16 Nicolita, 22 Paraschiv, 6 Radoi, 11 Bostina, 10 Dica, 19 Iacob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *