Potrivit unui clasament elaborat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, judeţul Suceava are doi reprezentanţi într-un un top al celor mai buni profesori de istorie din ţară. Este vorba despre profesoara de istorie Antonela Glaser, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”, care trebuie menţionat că ocupă primul loc în topul realizat de MEC, şi despre profesoara Elena Ţapoveţ, de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 4 din Suceava, care ocupă locul cinci în acest clasament.

Acest top al profesorilor de istorie din întreaga ţară a fost realizat ţinându-se cont de rezultatele pe care dascălii le-au obţinut cu elevii lor la competiţia naţională de anul trecut. Profesorul de la “Petru Rareş”, Antonela Glaser, ocupă primul loc, şi asta pentru că anul trecut a obţinut, cu elevii participanţi la Naţionala de Istorie, un premiu întâi, o menţiune şi două premii speciale, iar Elena Tapoveţ, clasată pe poziţia a cincea, a obţinut un premiu întâi.

Ce mai trebuie precizat este faptul că datorită rezultatelor bune pe care elevii suceveni le-au obţinut la Olimpiada Naţională de Istorie de anul trecut, în acest an Ministerul Educaţiei şi Cercetării a suplimentat numărul de locuri pentru naţionala din acest an pentru suceveni. Mai precis, dacă din fiecare judeţ pot pleca la Olimpiada Naţională de Istorie câte cinci elevi, de la Suceava vor pleca 11 olimpici, pentru că MEC a oferit şase locuri ca bonus. Inspectorul şcolar de istorie,

Venera Rusu, a declarat că “nu este primul an în care judeţul Suceava beneficiază de aceste locuri bonus pentru participarea la Olimpiada Naţională de istorie, iar anul trecut la această competiţie au avut dreptul de participare 13 elevi suceveni”. Precizăm că Olimpiada Naţională de Istorie se va desfăşura la mijlocul lunii aprilie, la Breaza, în judeţul Prahova.

www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *