In 1957, un arhitect elvetian a numit tehnologia:” talentul de a aranja lumea intr-un fel neexperimentat inca”. In cele ce urmeaza va vom prezenta o multitudine de elemente de inalta tehnologie. In Europa sistemul de navigare in timp real precum si alte elemente sunt disponibile de ceva vreme. Peste ocean, americanii de abia acum se bucura de aceste obiecte tehnologice.

Chiar daca unele aspecte tehnologice s-au invechit asa nu inseamna ca nu ne mai intereseaza. Transmisia twin-clutch pusa pe TT inca este incantatoare. Gadget-urile care, acum ceva timp se pozitionau in lumina reflectoarelor, acum ele au devenit optiuni standard.

1. Acura RL: sistem de navigare in timp real
Modelul RL este o masina dedicata celor inebuniti dupa tehnologia de ultima ora. Masina este dotata din plin cu elemente tehnologice, insa cel mai sofisticat gadget ramane sistemul de navigare. Acesta transmite informatii despre trafic si rute ocolitoare. Europa a reusit sa asambleze aceasta tehnologie inaintea Americii.

Europenii au construit infrastructura necesara care a intrat in concordanta perfecta cu masinile.

2. BMW M5: Butonul “M”
Va amintiti de functia de memorizare a pozitiei scaunului? Butonul “M” al BMW M5 sedan se foloseste de aceasta tehnologie si o dezvolta. Printr-o simpla apasare a butonului “M”, masina va ajusta in mod instantaneu una dintre cele 279 de combinatii de pozitie.

Puteti configura rapiditatea vitezei, confortul si sportivitatea suspensiilor, sensibilitatea functiei de stabilitate si numarul de CP folositi.

3. Ferrari FXX: Transmisie Formula 1
Ferrari FXX este versiunea modificata a Ferrari Enzo. Acest model are incorporat o tansmisie care poate schimba vitezele la fel de repede ca si Ferrari Formula 1. Ferrari FXX are un motor de 6.3 litri V12 si 800 CP.

4. Ferrari Superamerica: Acoperis electrocromat
Cand am auzit de Ferrari Superamerica decapotabila, un derivat al Ferrari 575M Maranello coupe, ne-am intrebat de ce comania constuieste o noua versiune a unei masini ce va fi scoasa din vanzare. Ferrari este dotat cu un acoperis din sticla electrocromat care are cinci nivele de iluminare, putand trece de la o culoare inchisa la una luminoasa.

5. Maybach 57 S: Birou mobil pentru directori
Noul Maybach 57S a fost construit pentru a fi un sedan sport ultra luxos. S57 ofera un pachet complet pentru oamenii de afaceri care include internet wireless si o imprimanta color prin tehnologia bluetooth. Scopul acestui pachet este sa transforme masina intr-un birou pe patru roti.

6. Mercedes-Benz clasa S: Masina care se conduce singura
Cel mai interesant aspect la aceast model este faptul ca masina se conduce singura chiar si in zonele aglomerate. Acest lucru se intampla datorita faptului ca modelul S are un sistem de navigare dotat cu un radar cu raza de actiune mica.

Daca multe masini au un astfel de sistem de navigare care urmareste masina din fata, lipsa radarului face ca acest sistem sa se activeze doar in conditiile in care viteza este de 20 de mile pe ora.

7. Mercedes Benz clasa CLK: Airscarf
Airscarf cu care este dotat Mercedes Benz clasa CLK decapotabil arata ca multe aspecte tehnologice sunt concepute pentru a crea confort ocupantilor masinii. In timp ce multe masini ofera scaune incalzite, SLK ridica aspectul tehnologic prin Airscarf. Acesta este incorporat in scaun si emite aer cald . Scopul este sa extinda vanzarea decapotabilelor in sezonul racoros.

8. Porsche Cayman S: Contopirea doua motoare Porsche
Conceptul companiei Porsche a fost de a alatura cel mai bun motor Boxter de 3.2 litri, 6 cilindri cu cel mai bun motor 911 Carrera S. Ce au facut pana la urma cei de la Porsche? Au imprumutat parti din motorul Porsche 911 si le-au ajustat motorului Boxter

9. SSC Ultimate Aero: Cea mai rapida masina din lume
SSC Ultimate Aero este cea mai rapida masina din lume. La o viteza maxima de 418 km/h modelul in valoare de 655.000 de dolari trebuie sa foloseasca o tehnologie avansata. Abilitatea de a merge cu viteza tine de caii putere pe care ii are in dotare. Masina trebuie sa fie aerodinamica si usoara. De fapt masina cantareste cat un Dodge Neon. Masina are un motor de 6.3 litri V8.

10.Volkswagen Passat: Filtru cu particule
Filtrul diesel arde particulele de combustibil si le degaja intr-un dioxid de carbon mult mai acceptabil din punct de vedere al poluarii. Acest filtru este disponibil in Europa de cativa ani. Tehnologia este noua in America.

StiriAuto.ro, 20 feb 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *