Asociatia Romana a Cafelei (ARC) lanseaza in aceste zile site-ul www.desprecafea.ro, in cadrul unei suite de intilniri cu medicii de familie si cu mass media, avand ca tema “Cafeaua si Sanatatea”.

Pentru a prezenta cele mai noi rezultate ale studiilor stiintifice pe aceasta tematica de interes, conducerea ARC a invitat la Bucuresti un expert international: Roger Cook, Directorul Centrului de Informare pentru Stiinta Cafelei din Anglia (Coffee Science Information Centre).

“Cercetarile asupra arborelui de cafea si a fructului sau: cafeaua, dateaza inca din anii 1700. Cafeaua este un produs natural, al carui consum a inregistrat o crestere semnificativa peste tot in lume.

Acest lucru se datoreaza atit proprietatilor sale gustative deosebite cat si continutului sau bogat in substante active care au facut si fac obiectul a mii de studii stiintifice publicate.

Rezultatele acestora demonstreaza ca un consum moderat de cafea poate fi benefic pentru sanatate”*, a declarat Roger Cook.

Cu prilejul acestor intalniri, Asociatia Romana a Cafelei a lansat site-ul www.desprecafea.ro, care contine informatii practice despre istoria cafelei, tipurile de cafea, modul de prelucrare a cafelei, retete de bauturi si dulciuri pe baza de cafea, studii stiintifice care acopera temele majore din domeniul “cafeua si sanatatea”.

Asociatia a fost infiintata in martie 2001 pentru a reprezenta interesele importatorilor de cafea si ale industriei de prelucrare a cafelei din Romania.

Misiunea ARC consta in promovarea si reprezentarea membrilor sai, fiind purtatorul de cuvant al acestora, oferind in acelasi timp informatii consumatorilor si presei cu privire la aspecte legate de interesele importatorilor de cafea si ale industriei de prelucrare a cafelei, cu privire la eforturile pe care acestia le fac pentru imbunatatirea politicii fiscale.

HotNews.ro, 09 feb 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *