In anul 1970, atunci cand criza carburantului a lovit puternic Statele Unite masinile ca Dodge Charger erau rapid inlocuite cu Volkswagen Rabbit tocmai pentru a eficentiza consumul de carburant. In acea perioada, clientii masinilor puternice cu multi cai putere erau confruntati cu putine optiuni de alegere.

Fabricantii de automobile se grabeau sa inlocuiasca motoarele mari cu cele mici si eficiente din punct de vedere al consumului. Ceea ce a rezultat nu a fost deloc placut. Masini grele + motoare mici = nimic amuzant!

In ziua de azi pretul carburantului creste ingrijorator si nici nu arata semne de revenire la la nivelul anterior. De aceea, acest top va prezinta 10 masini alese dupa anumite criterii. Prima prioritate a fost placerea in condus, dupa care a urmat eficienta in consum si, binenteles, pretul masinilor. Va aducem la cunostinta ca preturile masinilor sunt pentru Statele Unite.

Locul zece: 2005 Toyota Celica GT-S
Toyota Celica are un motor destul de puturos care se chinuie sa treaca peste 6.000 rot/minut iar faptul ca aceste modele nu se vor fabrica decat pana la sfarsitul anului 2005 nu ajuta deloc. In privinta consumului aceasta se situeaza in pozitia de mijloc pentru ca nivelul consumului nu este mic insa nici nu exagereaza.

Modul de manevrare a masinii, sistemul de franare vin in ajutorul masinii si sunt atat de bune incat putem trece cu vederea alte minusuri. De exemplu bordul plastifiat al masinii.

Locul noua: 2005 Ford Focus ZX4 ST
Motorul acestui model produce doar 151 CP la o capacitate de 2.3 litri iar intrarea acestuia pe locul noua de datoreaza acceleratiei modeste. Multumita transmisiei manuale in cinci viteze, Ford Focus ZX4 ST obtine un consum bun atat in oras cat si pe autostrada. Dar ceea ce face masina mai atractiva este pretul de intrare extrem de mic.

Cu un pret CIP de 18.765 $ Ford Focus ZX4 ST este una dintre cele mai ieftine masini din lista noastra.

Locul opt: 2005 Honda Civic Si
Fara indoiala mult iubita Honda Civic Si indeplineste criteriile impuse datorita durabilitatii si a faptului ca e placuta in condus. Modelul are un motor de 2.0 litri, 160 CP in patru cilindri si o transmisie manuala.

Locul sapte: 2005 Saturn Ion Red Line
In afara de impatimitii auto care cunosc destul de bine performantele si consumul scazut de carburant a acestui model, multi dintre noi nu ne-am fi asteptat sa gasim aceasta masina in top. Modelul are un motor de 205 CP, o transmisie manuala in cinci viteze si scaune standard modelul Recaro.

Punctele minus ale acestei masini sunt: designul lipsit de stralucire, interiorul ieftin si pretul prea ridicat pentru a primi o pozitie buna in top.

Locul sase: 2005 Volkswagen GTI 1.8T
Pe locul sase ne intalnim cu Volkswagwen Golf GTI 1.8T. Cu un motor de 180 CP si o transmisie manuala in cinci viteze, GTI 1.8T indeplineste o rata buna de consum. De asemenea, modelul ofera versatilitate si un spatiu decent in interiorul masinii.

Locul cinci: 2005 Acura RSX Tip S
Acura a fost intotdeauna cunoscuta pentru modul in care a combinat calitatea cu performantele, iar acest model se incadreaza in ambele cattegorii. Fara indoiala cu un motor de 2.0 litri si 210 Cp masina va scoate zambetul pe buze. Chiar daca pretul de 24.240 $ este destul de piperat, reputatia sa in ceea ce priveste rata de re-vanzare foarte buna va face din aceasta masina o afacere buna.

Locul patru: 2005 Mazda 3s
Ambaland un motor de 2.3 litri si 160 CP, cu o linie de design armonioasa, Mazda 3s intra in lista cu cel mai atractiv pret CIP (17.175 $). Combinand pretul mic cu modul linistit de a conduce aceasta masina care mimeaza marca BMW si consumul eficient de carburant, Mazda 3s isi va multumi pe deplin clientul.

Locul trei: 2005 Chevrolet Cobalt SS
Chevrolet Cobalt “aterizeaza” pe aceasta pozitie multumita consumului impresionant de mic de carburant. La acest avantaj se adauga si pretul de 21.995 $ precum designul agresiv al masinii.

Locul doi: 2005 Dodge Neon SRT-4
Cand vine vorba de performante, nimic nu se compara cu Dodge Neon SRT-4, multumita motorului de 230 CP si a transmisiei manuale in cinci viteze. Pretul acestei masini este acceptabil (21.195 $) insa consumul are o rata destul de mica.

Primul loc: Mini Cooper S
Printre atributele care au ajutat Mini Cooper S sa ajunga in fruntea listei au fost: manevrarea precisa a masinii, puterea motorului (163 CP), transmisia manuala in sase viteze. Charmul englezesc a ajutat acest model sa se diferentieze de celelalte modele. La un pret de 20.950 $ si un consum eficient de carburant, Mini reprezinta o afacere buna.

StiriAuto.ro, 30 ian 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *