15abe560-e8ad-11e3-a2f4-a9f613d55088_simona-halepEste pentru prima oară când o jucătoare din România ajunge într-o fază atât de importantă a unui turneu de Grand Slam după o pauză de 17 ani.

În 1997, Irina Spârlea pierdea în penultimul act de la US Open în faţa unei tinere pe nume Venus Williams. Astăzi, Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros, după ce a spulberat-o pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, o fostă câştigătoare la Paris.

Simona a controlat jocul încă de la început, însă doar experienţa campioanei din 2009 a ţintut scorul strâns în prima parte a duelului. Constănţeanca în vârstă de 22 de ani, aflată la al doilea sfert de finală consecutiv din carieră, după cel de la Australian Open, nu a mai făcut greşelile de la Melbourne şi s-a impus lejer în prima manşă cu scorul de 6-2, după 33 de minute.

În setul secund, rusoaica a forţat mai mult, dar eforturile sale nu au fost răsplătite prea mult. Cu o limpezime extraordinară a jocului şi cu o ultuitoare deplasare în teren şi tărie mentală, Simona s-a desprins la 4-1. În cele din urmă, românca a reuşit să repete victoria din primul set: 6-2.

Acelaşi scor, 6-2, 6-2, s-a înregistrat şi în celălalt meci al zilei de pe tabloul feminin de la Paris. Nemţoaica Andrea Petkovic, viitoarea adversară a Simonei, a învins-o pe italianca Sara Errani. Românca a învins-o pe jucătoarea din Germania în urmă cu un an de zile, în finala de la Nurnberg, prima din seria incredibilă de şapte pe care Halep le-a câştigat.

Petkovic (26 de ani şi locul 28 WTA) este şi ea la cea mai bună performanţă din carieră într-un turneu de Grand Slam. În cealaltă seminfinală se vor duela frumoasele Maria Sharapova (Rusia, 7) şi Eugenie Bouchard (Canada, 18).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *