federer

Elvetianul Roger Federer continua sa aiba un an foarte slab, fiind eliminat inca din optimile de finala la US Open de catre spaniolul Tommy Robredo

Luni noaptea, elvetianul Roger Federer l-a intalnit in optimile de finala pe spaniolul Tommy Robredo. Jucatorul din Elvetia era mare favorit la victorie la casa de pariuri sportive bet365 si toata lumea se gandea la posibilul sfert de finala impotriva unui alt spaniol, Rafael Nadal. Foarte interesant este ca pana la intalnirea de acum, Roger Federer il invinsese in toate cele zece intalniri pe Tommy Robredo. Acum insa elvetianul a jucat slab, pierzandu-si serviciul in chiar primul game. A reusit sa revina de doua ori in primul set, insa a pierdut cu 7-3 in tie-break. Setul secund a fost echilibrat la inceput, dar castigat tot de spaniol cu 6-3. Aproape la fel s-a desfasurat si setul trei pe care Tommy Robredo l-a castigat cu 6-4. Este pentru prima data in cariera cand spaniolul ajunge in sferturile de finala la US Open. Adversarul de acolo va fi compatriotul sau Rafael Nadal, impotriva caruia a pierdut toate cele sase intalniri de pana acum. Astfel la bet365, Rafa Nadal este considerat mare favorit la victorie in acest meci.

Un aspect foarte interesant este faptul ca Roger Federer si Rafael Nadal nu s-au intalnit nici macar o data la US Open. Au avut de mai multe ori aceasta sansa in ultimul deceniu, dar mereu unul dintre cei doi a pierdut. Pentru Roger Federer, anul 2013 este unul de cosmar. El nu s-a calificat in nici o finala de Grand Slam, lucru care nu se mai intamplase din 2002. Cel mai bun rezultat din acest an a fost semifinala de la Australian Open.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *