Volumul tranzactiilor prin card bancar in magazinele online romanesti ar putea atinge in acest an valoarea de 10 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de valoarea inregistrata anul trecut, potrivit estimarilor companiei GECAD ePayment.

Datele au fost prezentate luni in cadrul unei conferinte de presa in care BRD Societe Generale si GECAD ePayment International au anuntat lansarea unui serviciu comun de plati electronice, numit BRD ePayment.

La sfarsitul anului trecut, volumul tranzactiilor online prin carduri bancare din Romania a atins valoarea de opt milioane euro, iar in primul semestru al acestui an aceasta valoare a depasit 2,1 milioane euro, potrivit datelor companiei RomCard.

Tinand cont de informatiile disponibile pe piata si pe baza propriilor rezultate, specialistii GECAD estimeaza ca la nivelul acestui an volumul tranzactiilor online prin carduri bancare va atinge valoarea de 10 milioane euro, cu 25% mai mult decat anul trecut.

Anul trecut au fost emise in Romania 6,4 milioane de carduri bancare, iar in primele sase luni ale acestui an numarul acestora a ajuns sa depaseasca 8,3 milioane.

Numarul utilizatorilor romani de internet s-a cifrat in 2005 la cinci milioane de utilizatori, in primul semestru al acestui an numarul acestora a ajuns la sase milioane, iar pana la sfarsitul anului se estimeaza ca va ajunge la sapte milioane de utilizatori. Pentru perioada 2007-2008 specialistii GECAD sustin ca numarul utilizatorilor romani de internet va ajunge la opt milioane.

De asemenea, oficialii GECAD sustin ca in acest an numarul magazinelor virtuale se va dubla. Fata de situatia de anul trecut este de asteptat ca numarul magazinelor virtuale din Romania sa ajunga in 2006 la 800 de magazine.

Obiectivul parteneriatului incheiat luni intre BRD si GECAD este furnizarea comuna de solutii profesioniste de comert electronic tuturor companiilor romanesti care doresc sa isi inceapa activitatea comerciala online sau care desfasoara deja tranzactii pe Internet.

Acordul va permite si gestionarea in comun, de catre GECAD ePayment si BRD Societe Generale, a unor contracte de amploare in domeniul comertului electronic.

“Practic, ca urmare a acest parteneriat, orice magazin virtual care alege solutia BRD ePayment beneficiaza de suportul si expertiza celor doua companii in domeniul tranzactiilor online. Ne asteptam ca numarul afacerilor online dar si cel al cumparatorilor pe Internet sa creasca ca urmare a efortului nostru comun”, a declarat Carmen Sebe, CEO la GECAD ePayment.

Comerciantii care vor folosi BRD ePayment vor plati un comision de 4,5% din valoarea tranzactiilor procesate, o taxa de 200 de euro pentru instalarea platformei tehnice, si un abonamet lunar stabilit in functie de marimea comerciantului. Serviciul BRD ePayment este disponibil de luni in toate filialele BRD Societe Generale din tara sau prin specialistii GECAD ePayment.

BRD – Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 6,4 miliarde euro. Banca are peste 1,8 milioane clienti si opereaza o retea de peste 500 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,5 miliarde euro).

GECAD ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic, lider pe piata romaneasca de sisteme de plati online. ePayment® este o solutie pentru magazine virtuale avand ca scop principal realizarea unui sistem simplu si sigur de plati pe Internet atat pentru comercianti cat si pentru cumparatori.

HotNews.ro, A.V., 02 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *