estadio_azteca_on_galleryfullFotbalul este un sport iubit de aproape toti oamenii din intreaga planeta si reprezinta un domeniu in care banii sunt investiti in sume uriase. Iar pentru ca sportul rege nu poate fi jucat decat in conditii pe masura, echipele nationale si cluburile de fotbal locale au construit stadioane din ce in ce mai mari si mai spectaculoase.

Iata un top 5 al celor mai mari stadioane de fotbal din intreaga lume:

1. Stadionul Salt Lake – Situat in Asia de Sud, mai precis in India, stadionul Salt Lake a fost construit in anul 1984 si are o capacitate de 120 000 de oameni. Acest stadion este gazda pentru patru echipe locale: East Bengal, Mohun Bagan, Pailan Arrows si Prayag United.

2. Estadio Azteca – Situat in capitala Mexicului, stadionul Azteca are o capacitate de 105 000 de persoane, cea mai mare prezenta aici fiind inregistrata in anul 1968, cand 120 000 de oameni au asistat la confruntarea dintre Mexic si Brazilia. Stadionul a fost construit in anul 1966 iar in 1985 a fost supus unor renovari si reprezinta terenul gazda pentru echipa nationala de fotbal mexican si pentru clubul local de fotbal America.

3. Stadionul Azadi – Situat in Orientul Mijlociu, mai exact in Teheran, Iran, stadionul Azadi este considerat un teren ideal pentru evenimentele olimpice, datorita spatiului extrem de extins. Construit in anul 1971 si renovat in anul 2003, acest stadion are o capacitate de 100 000 de spectatori si gazduieste echipa nationala de fotbal a Iranului, precum si doua echipe de fotbal locale, Persepolis si Esteghlal.

4. Camp Nou – Stadionul gazda al celebrei echipe de club Barcelona, are o capacitate de 99 786 de persoane, cea mai mare prezenta aici fiind inregistrata in anul 1986, in timpul meciului dintre Barcelona si Juventus, cand 120 000 de spectatori au asistat din tribune la marele eveniment. Camp Nou a fost construit in anul 1957  dar in anul 1982 a fost extins si este unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase stadioane de fotbal din intreaga lume.

5. Stadionul FNB (Soccer City) – Situat in Johannesburg, Africa de Sud, stadionul FNB a gazduit finala campionatului mondial de fotbal din anul 2010. Acest stadion a fost inaugurat in anul 1989 si renovat in 2009 iar capacitatea sa este de 94 736 de oameni, servind, de obicei, drept teren gazda pentru echipa locala de fotbal Kaizer Chiefs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *