Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu l-a eliberat vineri pe Sebastian Bodu din functia de presedinte cu rang de secretar de stat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Motivul oficial? “Inducerea in eroare a opiniei publice in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic”, anunta un comunicat al Guvernului.

Bodu este membru al PD si a avut in trecut cateva contre cu Sebastian Vladescu pe tema unor taxe si impozite.

Conform comunicatului remis de Executiv, Tariceanu considera ca este “inadmisibil ca un secretar de stat sa atace decizii ale Guvernului, in loc sa contribuie la aplicarea lor corecta, pozitionandu-se astfel in afara structurilor guvernamentale in care este angajat”.

Declaratiile la care se refera Tariceanu au avut legatura cu taxa de prima inmatriculare, pe care Bodu a criticat-o intr-un interviu acordat EVZ. Fostul sef al ANAF ar fi spus ca instituirea acestei taxe ar putea duce la cresterea evaziunii fiscale.

“Contrar declaratiilor lui Sebastian Bodu, taxa de prima inmatriculare este conforma cu normele europene, singura problema fiind nivelul actual al acesteia. Acest nivel a fost stabilit de Parlament, varianta initiala propusa de Guvern incadrandu-se in normele europene”, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Vicepresedintele PD, Cezar Preda a declarat pentru Realitatea Tv, ca Sebastian Bodu nu merita sa fie demis “pentru ca este un om competent care si-ai facut treaba”. “Motivele invocate sunt puerile, necredibile si jignesc munca unor oameni”, a declarat Preda.

De asemenea, Preda ii acuza pe liberali ca “au un plan diabolic pe care il pun in aplicare sistematic”.

HotNews.ro, L. Parvu, 19 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *