In carte fostul sportiv povesteste cum si-ar fi ucis, ipotetic, sotia

Magnatul media Rupert Murdoch a anulat luni lansarea unei carti si difuzarea unui interviu in care O.J. Simpson prezenta o versiune ipotetica a modului in care si-ar fi ucis fosta sotie, Nicole Brown Simpson, si pe Ronald Goldman, prietenul acesteia, transmite Reuters.

Rupert Murdoch, presedintele consiliului de administratie al News Corporation a declarat ca „acest proiect a fost prost gandit” si isi cere scuze pentru situatia creata.

“Ne cerem scuze pentru suferinta pe care acest proiect l-a cauzat familiilor lui Nicole Brown si Ron Goldman”, a adaugat Murdoch.

Cartea intitulata “If I Did It” ar fi trebuit lansata pe 30 noiembrie si ar fi fost publicata de o editura a News Corporation, iar canalul de televiziune Fox anuntase difuzarea, la sfarsitul lunii noiembrie, a unei emisiuni in care fostul sportiv ar fi povestit ce ar fi facut, daca ar fi comis cele doua crime.

Anuntul a declansat un val de proteste atat in randul membrilor familiilor victimelor cat si in randul comunitatii media. Acestia acuzau imperiul mediatic News Corporation ca incearca sa faca bani de pe urma unei tragedii.

Nicole Brown, fosta sotie a lui O.J. Simpson, si prietenul acesteia, Ron Goldman, au fost gasiti injunghiati pe 12 iunie 1994, la Los Angeles. Un an mai tarziu, fostul fotbalist american, O.J. Simpson, a fost achitat de aceste crime.

In 1997, intr-un proces civil intentat de tatal lui Goldman, Simpson a fost gasit raspunzator pentru crime si obligat sa plateasca daune in valoare de 33,5 milioane de dolari, suma pe care acesta nu a platit-o niciodata rudelor victimelor.

HotNews.ro, D.C., 21 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *