Cristiano Ronaldo, celebrul star al Real Madrid, a intrat într-un parteneriat cu o firmă cipriotă de Brokeraj, Exness. El a anunţat decizia pe reţeaua de socializare Twitter, printr-un mesaj trimis celor 59 de milioane de persoane care îl urmăresc.

Deşi el laudă serviciile oferite de firma cipriotă, autorităţile europene de reglementare nu par să fie la fel de încântate. Noul partener al lui Ronaldo oferă cotracte şi instrumente derivative complexe, pe care oficialii europeni doresc să le oprească, din cauza riscurilor majore pe care le reprezintă pentru investitori. Exness – brokerul cipriot – oferă sume de până la 500 de ori mai mari decât depozitele reale ale traderilor, o practică despre care reglementatorii spun că îi face pe oameni să piardă bani pe pariuri pe care nu le înţeleg.

Click aici pentru a deschide un cont la Exness!

Starul Real Madridnu este singurul care a firmat cu o astfel de firmă. Cele mai mari cluburi de fotbal din Europa au legături cu firme de brokeraj asemănătoare cu Exness, de la Real Madrid şi Atletico până la Manchester City şi Liverpoo, chiar dacă autorităţile de reglementare interzic reclamele la astfel de servicii şi consideră plafonarea riscurilor de supralicitare pe care investitorii le pot asuma.

”Trebuie să ne întrebăm legat de legitimitatea, credibilitatea şi moralitatea echipelor care susţin astfel de produse, când unele dintre ele încalcă grav reglementările. Cluburile de fotbal şi jucătorii trebuie să devină mai atenţi în ramificaţiile şi parteneriatele comerciale pe care le au”, a spus Simon Chadwick, un profesor de sport de la University of Salford din Manchester.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *