Presa spaniola spune ca este finantat de Gigi Becali

Augusto Constantin, un om de afaceri de origine romana, a infiintat in Castellon, un partid politic independent pentru romanii din Spania. Formatiunea politica are ca scop principal, obtinerea de drepturi pentru compatriotii nostri, relateaza cotidianul ABC in editia de joi.

“El Mundo” spune chiar ca partidul este finantat de Gigi Becali care urmareste sa infiinteze primul partid paneuropean al imigrantilor. “El urmareste astfel sa intre in politica europeana. Becali a urzit un plan pentru a castiga in afara granitelor ceea ce n-a reusit acasa”, se mai arata in “El Mundo”.

Pentru moment, in Partidul Independent Roman (PIR) s-au inscris aproximativ 100 de romani, insa Augusto considera ca promovarea politica in regiunile cu un numar mare de romani precum orasele Benicasim, Onda sau Villarreal va aduce mai multi sustinatori.

Pentru anul viitor, Augusto doreste sa infiinteze filiale PIR si in Madrid, Zaragoza, Teruel, Gerona, Alicante sau in oricare alt oras unde sunt comunitati mari de romani. “Scopul partidului este de a apara interesele romanilor si isi propune ca acestia sa devina un factor de decizie regional sau chiar national”, a declarat acesta.

Printre obiectivele pe termen lung a partidului se regasesc si omologarea titlurilor academice intre Romania si Spania, constrirea de scoli si licee, centre culturare si biblioteci bilingve, facilitarea achizitionarii de locuinte pentru romanii stabiliti in Spania. Partidul isi mai propune sa ajute comunitatile romanesti si populatia defovorizata din

Pe fondul deciziei guvernului spaniol de a restrictiona accesul muncitorilor romani pe teritoriul tarii, formatiunea politica sprijina cetatenii ce doresc sa vina la lucru in Spania, precizand ca mana de lucru romaneasca este mai ieftina si mai eficienta.

HotNews.ro, C. Marin, 02 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *