Pentru a obtine calificarea in “16-imi” de finala, giulestenii asteaptau cu sufletul la gura ca PSG sa nu cistige cu grecii. Premisele au fost favorabile, suporterii lui PSG boicotand meciul fiindca politia a decis sa le inchida peluza in urma incidentelor de la meciul cu Hapoel, atunci cand un suporter francez a fost impuscat.

Panathinaikos a inceput ofensiv meciul impotriva celor de la PSG si ne dadeau sperante ca au venit sa faca un meci mare la Paris.

Insa, dupa cateva ocazii ratate la ambele porti, Pauleta (29′) reuseste sa deschid scorulul pentru PSG in urma unei greseli mari a portarului Ebede, care a scapat o minge usoara in poarta. 1-0 la pauza si rapidul continua sa spere.

PSG are insa un inceput fenomenal de repriza secunda reusind sa inscrie nu mai putin de 3 goluri prin Pauleta (47′) si Kalou (52′,54′) ingropand sperantele Rapidului pentru primavara europeana.

In celalalt meci al grupei, Hapoel Tel Aviv si Mlada Boleslav au terminat la egalitate, 1-1 (Barda 26′-Kysela 39′), rezultat care califica pe 16-imile Cupei UEFA pe Hapoel.
textul se actualizeaza

Echipele de start:

PSG: 1.Landreau – 4.Mendy, 5.Rozenhal, 6.Yepes, 22.Armand – 21.Rodriguez, 8.Cisse, 20.Chantome, 24.Hellebuyck – 15.Kalou, 9. Pauleta.
Antrenor: Guy Lacombe.

Panathinaikos: Ebede – 31.Darlas, 29.Nilsson, 25.Biscan, 5.Morris – 20.Leontiou, 22.Tziolis, 23.Victor, 27.Ivanshitz – 11.Papadopoulos, 14.Salpingidis.
Antrenor: Victor Munoz.

“Grecii au un antrenor strain, jucatori care vor sa demonstreze ca merita sa fie titulari. De ce sa nu speram?” – Razvan Lucescu, antrenor Rapid.

Antrenorul lui Panathinaikos, Victor Munoz a declarat la sosirea in Franta: “Vrem sa conservam primul loc, pentru ca ne poate fi de ajutor in viitor. Am venit sa cistigam. Punct!”

Meciul PSG-Panathinaikos este considerat cu risc extrem de ridicat din punctul de vedere al securitatii. Politia va detasa un dipozitiv de 2000 de oameni, iar o tribuna a arenei Parc des Princes va ramine inchisa.

Masurile exceptionale de securitate au fost luate ca urmare a incidentelor produse pe 23 noiembrie – dupa jocul PSG-Tel Aviv, un suporter al parizienilor a fost impuscat mortal de un politist.

Clasament grupa G:
1. Panathinaikos 7 puncte
2. Paris Saint Germain 5 puncte
3. Hapoel Tel Aviv 5 puncte
4. Rapid Bucuresti 4 puncte
5. Mlada Boleslav 2 puncte

Echipele clasate pe primle trei locuri ale clasamentului s-au calificat pentru 16-imile Cupei UEFA

Rezultatele seri in Cupa UEFA

Groupa E
Blackburn R. 1 – 0 Nancy
Feyenoord Rotterdam 3 – 1 Wisla Krakow

Groupa F
Espanyol 1 – 0 Austria Vienna
Waregem 0 – 3 Ajax Amsterdam

Groupa G
Hapoel Tel Aviv 1 – 1 Mlada Boleslav
Paris S.G. 4 – 0 Panathinaikos

Groupa H
Fenerbahce 2 – 2 Eintracht Frankfurt
Palermo 1 – 1 Celta de Vigo

HotNews.ro, 13 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *