Corporatia NVIDIA, liderul mondial in tehnologia de grafica programabila, a anuntat ca a semnat un acord definitiv pentru preluarea PortalPlayer, unul dintre furnizorii de top de semiconductori, firmware si software pentru personal media players (PMPs) si computere care permit un al doilea monitor.

PortalPlayer, care a fost fondata in 1999, este recunoscuta pretutindeni pentru tehnologia inovatoare, inclusiv tehnologia de inalta performanta system-on-chip (SoC) de care dispun unele dintre cele mai cunoscute music playere digitale portabile din lume.

Prin contract, NVIDIA va plati 13.50 USD bani gheata pentru fiecare actiune PortalPlayer, ceea ce reprezinta o valoare totala de cumparare de aproximativ 357 milioane USD sau aproximativ 161 milioane USD valoarea neta din balanta PortalPlayer din 30 septembrie 2006. Acest pret de achizitie reprezinta aproximativ 19 % mai mult decat pretul mediu de la bursa al PortalPlayer.

“Cu aceasta achizitie alaturam doua tehnologii esentiale de game playere portabile, telefoane, PMP-uri, PDA-uri de ultima generatie: tehnologia inovativa a procesoarelor de aplicatii PortalPlayer si tehnologia de top a unitatilor de procesare grafica de la NVIDIA.

Cu produsele create prin aceasta combinare de tehnologii, intentionam sa revolutionam sfera digitala viitoare astfel incat dispozitivele mobile sa devina computere personale.” declara Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO al NVIDIA.

Prin preluarea PortalPlayer se asteapta sa se accelereze investitiile pe care NVIDIA le face in strategia de mobile. In prezent, tehnologia mobila NVIDIA care combina grafica de inalta calitate, TV si video cu consum scazut, se afla la baza multor dispozitive media portabile de top, incluzand telefoanele de la Motorola, Samsung, Kyocera, HTC si Sony Ericsson.

Ager Press, Razvan Serbu, 07 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *