albania-elvetia

Albania – Elveţia, de la 16:00

Echipele de start

  • Albania: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, T. Xhaka, Roshi, Abrashi, Lenjani – Sadiku
  • Elveţia: Sommer; Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez; Behrami, Dzemaili, G. Xhaka; Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

  • La prima participare la un turneu major, Albania va încerca să producă o surpriză contra unei selecţionate care are în componenţă fotbalişti de origine albaneză sau albanezo-kosovară: G. Xhaka, Behrami, Mehmedi, Shaqiri, Dzemaili
  • Meciul îi poate pune faţă în faţă pe fraţii Xhaka. Granit joacă pentru Elveţia şi Taulant joacă pentru Albania. Ambii sunt născuţi în Basel

UPDATE 15:18 Echipele de start pentru Albania – Elveţia confirmă duelul fraţilor Xhaka: ambii sunt titulari

UPDATE 15:00 A mai rămas o oră până la primul fluier al partidei Albania – Elveţia şi avem echipele de start:

  • Albania: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, Xhaka, Roshi, Abrashi, Lenjani – Sadiku
  • Elveţia: Sommer; Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez; Behrami, Dzemaili, Xhaka; Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

UPDATE 14:30 Încă o dată, meciurile zilei de la Euro 2016


Grupa A urmează să fie completată, azi de la ora 16:00, cu meciul dintre Albania şi Elveţia. Partida al cărei rezultat ne interesează în mod direct se va disputa la Lens, pe Stade Bollaert-Delelis. La prima apariţie într-un Campionat European, naţionala Albaniei joacă împotriva unei naţionale care are în componenţă mai mulţi fotbalişti de origine albaneză şi contra căreia are un palmares negativ: zero victorii, un egal şi cinci înfrângeri.

Ambii selecţioneri au probleme în alegerea unui ”11” de start. Gianni de Biasi are probleme cu partea albaneză a familiei Xhaka, Taulant acuzând încă o accidentare la coapsă de pe urma căreia nu este sută la sută refăcut. De asemenea, în atac există dileme, iar titularul obişnuit Sokol Cikalleshi poate fi înlocuit cu Armando Sadiku. Elveţienii se vor prezenta la Lens cu un nou căpitan. Lichtsteiner va purta banderola cedată fără voie de Gokhan Inler, cel care a pierdut EURO 2016 din cauza faptuluică nu a jucat titular la Leicester, campioana Angliei.

Continuă Anglia forma impecabilă?

Anglia începe un nou turneu final cu pretenţii uriaşe. Echipa pregătită de Roy Hodgson va juca în primul meci din grupa B contra Russiei, iar ”CV-ul” englezilor impresionează: singura echipă calificată la EURO cu victorii pe linie. Mai mult, Anglia a învins şi în amicalele de pregătire pentru european, trecând de Portugalia, Australia şi Turcia. Ruşii, pe de altă parte, sunt consideraţi victime sigure de o presă engleză care notează problemele de sănătate pe care le au fotbalişti precum Igor Denisov, Dzagoev, Cheryshev, Kuzmin şi Zhirkov.

Între cele două meciuri prezentate mai sus se va juca, de la ora 19:00, partida dintre Ţara Galilor şi Slovacia. Echipa care va fi condusă de pe teren de Bale, fotbalistul lui Real Madrid, joacă primul ei meci la un Campionat European contra unei alte debutante, Slovacia, naţională care vine după un amical de excepţie, 3-1 cu Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *