Strategia Ford pentru uzina din Craiova a fost discutata in cadrul intalnirilor avute luni la Bucuresti de John Fleming, Presedinte si Director General Executiv al Ford Europa cu premierul Tariceanu si cu membrii comisiei de privatizare pentru S.C. Automobile Craiova S.A..

Ford se angajeaza la investitii directe de 675 milioane de euro pentru modernizarea si retehnologizarea fabricii si anunta ca intentioneaza sa creasca numarul de angajati de la 3.900 cati sunt in prezent la 7.000 si, posibil, la 9.000.

Potrivit planului de afaceri, Ford va putea produce anual 300.000 de autovehicule si 300.000 de motoare. In 2006, uzina de la Craiova a produs 24.000 de autovehicule si 116.000 motoare.

„Cheltuielile totale ale Ford in Romania vor creste constant si vor atinge 1 miliard de euro in 2012”, a declarat John Fleming, se arat intr-o comunicat al Ford trimis pe adresa redactiei.

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca Ford Europa a facut o oferta tehnica mai “generoasa” pentru societatea Automobile Craiova decat criteriile impuse in caietul de sarcini de catre statul roman.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a situat in fruntea Comisiei de privatizare pentru S.C. Automobile Craiova S.A., fiind pentru prima oara cand premierul se implica intr-un proces de privatizare.

HotNews.ro, Ionut Baias, 16 iul 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *