Consilierul municipal Octavian Petrovici acuza un inalt functionar ca a vrut sa ii dea “spaga”, pentru a facilita aprobarea unui proiect al omul de afaceri Costel Costandache. Primarul general Adriean Videanu ameninta ca toti cei implicati in acest scandal isi vor pierde functiile.

Octavian Petrovici, consilier din partea Partidului Conservator in Primaria Capitalei, a afirmat vineri ca un functionar al primariei a incercat sa ii ofere mita din partea omului de afaceri Costel Costanda, pentru a-i convinge pe colegii sai de partid sa aprobe in Consiliul General Planul Uranistic Zonal pentru terenul omului de afaceri.

Incidentul s-a petrecut in biroul functionarului, care a pus in fata consilierului Octavian Petrovici o editie a Monitorului Oficial, cu un plic la mijloc, despre care a spus ca este “o donatie”. Petrovici a facut cunoscut acest incident atat primarului general, Adriean Videanu, cat si viceprimarului Ludovic Orban.

“Acuzatia este foarte grava. Luni am convocat consiliul de disciplina si vom hotari daca trebuie sa sesizam organele de ancheta”, a declarat Adriean Videanu pentru agentia Newsin.

Primarul Capitalei ameninta ca ii va destitui pe toti cei vinovati in acest scandal. De altfel Videanu spune ca omul de afaceri Cornel Constanda a incercat de mai multe ori sa obtina aprobari pentru a incepe constuctiile in parcul Bordei.

Octavian Petrovici a refuzat sa dezvaluie presei cine este inaltul functionar despre care sustine ca a vrut sa ii ofere mita. Petrovici a mai spus ca in cazul in care autoritatile se vor autosesiza isi va mentine declaratiile privind oferta ce i-a fost facuta.

Partidul Conservator are patru consilieri in Primaria Capitalei: Octavian Petrovici, Victor Adar, Dragos Florescu si Alina Moise.

Omul de afaceri Costel Costanda se afla in centrul unui scandal, dupa ce a devenit proprietarul Parcului Bordei, unde doreste sa construiasca un cartier de vile.

Terenul de pe malul Lacului Floreasca este evaluat la aproximativ 100 de milioane de euro, insa proprietarul nu poate construi decat alei pe maxim 15% din suprafata, deoarece potrivit planului urbanistic zonal, Parcul Bordei este considerat spatiu verde.

In anul 2005 Costel Costanda a castigat un proces prin care primaria Capitalei era obligata sa-i aprobe documentatiile de urbanism astfel incat sa poata construi cladiri de maxim patru etaje.

Primaria a atacat hotararea primei instante, iar Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza municipalitatii.

Costanda a cerut anularea deciziei Curtii de Apel si a deschis un alt proces prin care cere despagubiri de aproximativ un milion de euro de la fiecare consilier municipal care refuza sa voteze planul de urbanism zonal pentru cladiri mai inalte.

HotNews.ro, D.G., 25 aug 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *