Capitala Zimbabwe, Harare, este orasul cu cele mai mari costuri de viata pentru expati, cauza principala fiind rata inflatiei ce depaseste 1700% anual, se arata intr-un studiu al ECA international. In topul celor mai scumpe orase urmeaza capitala Angolei, Luanda, si Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo.

Recunoscute pentru preturile foarte mari, Oslo si Copenhaga sunt si ele prezenta in top 7.

In precedenta editie a studiului, Harare s-a situat pe pozitia 57.

Seul, cel mai scump oras al Asiei s-a clasat in acest an pe pozitia a 8-a, orasele rivale din Japonia picand cateva locuri in acest clasament in principal datorita cotatiei slabe a yen-ului.

„Taiwan, Tokyo si Hong Kong au pierdut de asemenea cateva locuri daorita slabirii monedelor locale, dar realitatea demonstreaza ca preturile au crescut fata de anul trecut” a declarat Lee Quane, General Manager la Eca International.

Studiul Eca International analizeaza 125 de criterii, precum preturile la produse de lux, preturile medii din restaurante dar si la o serie de bunuri de larg consum, din aproximativ 250 de orase.

Primele zece pozitii sunt ocupate de Harare, Luanda, Oslo, Moscova, Kinshasa, Stavanger – Norvegia, Copenhaga – Danemarca, Seul – Coreea de Sud, Libreville – Gabon si Tokyo.

HotNews.ro, R.S., 05 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *