Editia online a cotidianului londonez “The Guardian” anunta ca ziarul romanesc “Libertatea” a lansat o campanie anti-britanica, intitulata “Uite cine vorbeste”, in urma numeroaselor articole denigratoare la adresa imigrantilor romani, aparute in presa din UK in ultima saptamana.

Articolul de vineri, 17 noiembrie, din Libertatea da replica tabloidului “The Sun” care acuza imigrantii romani si bulgari ca aduc SIDA in Marea Britanie, contracarand prin prezentarea viciilor britanicilor: pedofilia, alcoolul, homosexualitatea si huliganismul.

Publicatia semnaleaza faptul ca, desi autoritatile romane au trimis deja un raspuns oficial privind numarul de persoane infectate cu HIV, de 8 ori mai putine in Romania decat in UK, cotidianul romanesc Libertatea isi face o datorie din a prezenta adevarul despre britanici si ii invita pe cititori sa posteze mesaje pe site-ul The Sun.

The Guardian scoate in evidenta o fraza din articolul Libertatii “Ne-am saturat de pedofilii britanici!” si traduce o buna parte pentru a-l prezenta si cititorilor din Marea Britanie.

Libertatea continua campania in editia de sambata publicand reactiile cititorilor la aceasta initiativa. Mesajele prezentate sunt pozitive si de incurajare, si vin din partea colegilor din mass-media, politicienilor si a cititorilor fideli.

Vezi si blog.hotnews.ro

HotNews.ro, I.C, E.C., 18 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *