551a741987ed3

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost eliberat din închisoare! Finanţatorul din Pipera a stat 1 an şi 10 luni închis, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni,  scrie romaniatv.net.

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare. AMUZANT. Prima PARODIE cu Gigi Becali după eliberarea din penitenciar

În încercarea de a obţine eliberarea, finanţatorul Stelei a vorbit şi despre activitatea sa publicistică din penitenciar. Pentru a obţine reducerea pedepsei, Becali a publicat 3 cărţi în perioada de detenţie de la Poarta Albă.

“Sunt scrise cu inima, cu suflet, cu sânge. Mă trezeam la două noaptea din somn şi notam o idee, nu am scris cărţi de 20 de pagini de dragul de a scădea din pedeapsă, aşa cum fac unii. Dacă o carte este editată, este lucrare ştiinţifică, aşa zice legea”, a mai afirmat Becali în instanţă.

………………………..

UPDATE (3 aprilie 2015). Gigi Becali află astăzi dacă va fi eliberat condiţionat din penitenciarul Poarta Albă, unde a fost mutat în regim deschis. Decizia magistraţilor Tribunalului Constanţa va fi una definitivă!

Sentința judecătorilor a fost amânată pentru vineri după ce luni, 31 martie, instanța a judecat contestația procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia de a admite cererea de eliberare a omului de afaceri. Sentința pe care o vor da magistrații va fi definitivă, conform agerpres.ro.

—————————–

UPDATE. Tribunalul Constanţa a amânat pentru data de 3 aprilie luarea unei decizii în cazul eliberării condiţionate a lui Gigi Becali. Judecătorii au analizat marţi contestaţia procurorilor şi au rămas în pronunţare, astfel că o decizie va fi luată abia vineri.

În primă fază, Gigi Becali a primit acceptul pentru eliberare condiţionată pe 6 martie, la Judecatoria Medgidia, conform romaniatv.net.

——————————

Gigi Becali s-a prezentat miercuri la Tribunalul Constanţa pentru a-i convinge pe magistraţi că îndeplineşte condiţiile eliberării condiţionate. Becali a surprins prin discursul său şi le-a mulţumit judecătorilor, spunând că perioada din detenţie i-a fost cea mai folositoare din viaţa sa. După audierea celor două părţi, instanţa a rămas în pronunţare!

“Mulţumesc judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat pentru că eu consider că cea mai folositoare perioadă din viaţa mea au fost cei doi ani de închisoare, mântuirea e cel mai important lucru pentru mine şi am învăţat ce înseamnă mântuirea în închisoare”, a spus Becali, conform mediafax.ro

Procurorii au solicitat menţinerea pedepsei pentru Becali. El are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni, în dosarele schimbului de terenui cu MAPN şi “Valiza”. “Pentru a câştiga 30 de zile trebuie să publice lucrări ştiinţifice, iar lucrările sale nu sunt de această natură pentru că nu reprezintă rezultatul unei cercetări ştiinţifice. (…) E notorie ideea că a avut un regim favorizat la Academia «Gheorghe Hagi», au fost suspiciuni că nu a efectuat munca prestată”, a spus procurorul DNA, potrivit sursei citate.

Finanţatorul Stelei a vorbit şi despre activitatea sa publicistică din penitenciar. Pentru a obţine reducerea pedepsei, Becali a publicat 3 cărţi în perioada de detenţie de la Poarta Albă.

“Sunt scrise cu inima, cu suflet, cu sânge. Mă trezeam la două noaptea din somn şi notam o idee, nu am scris cărţi de 20 de pagini de dragul de a scădea din pedeapsă, aşa cum fac unii. Dacă o carte este editată, este lucrare ştiinţifică, aşa zice legea”, a mai afirmat Becali în instanţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *