Primul lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare atunci cand intentionati sa cumparati un ceas este utilitatea acestuia. Doriti sa va cronometrati in timp ce faceti jogging, sa calculati viteza de deplasare a autoturismului sau a trenului in care va aflati sau pur si simplu sa vedeti cat e ceasul ?

In ziua de azi, nu exista model de ceas care sa nu satisfaca cele mai exigente dorinte in materie de functionalitati, stil personal sau gust. Mecanism mecanic sau cu cuart ? Etanseitate de 30m sau 100m ? Curea de piele sau bratara metalica ? Garantia si postgarantia ? Piese originale de schimb ? Sint intrebari si aspecte importante care influenteaza decizia cumparatorului.

Vezi aici cele mai frumose/stilate modele

In cele ce urmeaza, va prezentam cateva tipuri de ceasuri si sfaturi utile, care va vor usura decizia:

Scufundari: Asigurati-va ca coroana si butoanele cronografului sint infiletate iar etanseitatea este garantata la cel putin 100 m. De asememea, o luneta rotativa va ajuta sa calculati timpul petrecut sub apa.
Curse: Indiferent daca va aflati in masina, avion sau pe bicicleta, aceste ceasuri va ajuta sa calculati viteza de deplasare prin intermediul tahimetrului, dispus in partea extrema a cadranului.
Trendy: Sint ceasuri care scot in evidenta personalitatea purtatorului, avand o carcasa cu forme extravagante, culori ale cadranului vii sau materiale si forme ale bratarii deosebite.
Casual: Indica de obicei ora si minutul, avand o bratara sau curea de piele comoda. Aceste modele dispun de o etanseitate ridicata, astfel incat inotatul cu ele la la mana nu pericliteaza mecanismul.
Profesionale: Aceste ceasuri reprezinta un instrument de lucru pentru cei care le poarta, avand functii speciale de calcul si masurare a timpului. Pompierii, personalul de pe ambulante, fortele speciale, militarii sint doar cateva categorii care apreciaza aceste ceasuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *