steaua-si-a-vandut-atacantul-diamant-dar-a-transferat-o-mitraliera_size1Vardar a avut bani doar de autocar pentru excursia pe goluri de la Bucuresti. N-a avut suficient cat pentru autobaza care s-o salveze intr-o atmosfera electica. Steaua a facut meci de prezentare in fata a 40.000 de oameni veniti pe National Arena sa vada primul party de Liga al campioanei.

Reghecampf a inventat un sport din care adversarii n-au inteles nimic. I-a lasat in urma cu fotbalul pe care-l stiau, iar suporterii Stelei primesc argument dupa argument pentru visele lor de Champions League.

Reghecampf a schimbat vitaminele
Titlu, petrecere in club, bucurie, oferte de la rusi modesti si din Azerbaidjan, transferuri pe bani putini, panica, pumni in masa de transferuri. Script-ul acceptat de ultimele campioane n-are nimic in comun cu Steaua 2013. Rusescu a plecat, insa increderea lui Reghecampf in jucatorii lui i-a convins pana si pe ei ca pot zbura chiar mai sus si fara cele 20 de goluri pe sezon promise de Raul.

Stanciu si Iancu se bat pe talent in spatele lui Nikolici, iar Steaua nu recunoaste nimic din suferinta. Golurile vin de peste tot. Amestecul de energizante al lui Reghecampf scoate peste suta dintr-o echipa care nu si-a vazut inca atinsa superioara. Vardar a inteles ca nu poate sta decat fizic in fata opozitiei. Macedonenii au primit cu aplauze momentele de portar mare ale lui Pavlovici, decisiv in fata mitralierei de pe National Arena. Copiii ramasi la Skopje sa tina cu Vardar in fata televizoarelor n-au invatat sa numere decat pana la 3 alaturi de Tanase, Popa, Pintilii, Bourceanu sau Chiriches, desi cifrele de pe gazon au dat masura reala a dezastrului.

Steaua a tinut mijlocul fara nicio emotie. Lui Bourceanu si Pintilii nu le-a venit sa creada ca libertatea totala exista la nivelul Champions League. Dinamitele Latovlevici, Tanase, Stanciu, Popa sau Georgievski au creat explozii multiple in ultimii 30 de metri adversi, cu optiune redusa de aparare  pentru Vardar.

Mitraliera Steaua
Pe ultimii 30 de metri, Steaua a fost exploziva atat contra Petrolului, in Supercupa, cat si cu Vardar. In absenta lui Rusescu, Steaua si-a definit un sistem ofensiv in care Tanase si Popa au aratat ca pot fi in orice moment pericol maxim in fata portii adverse. Sustinuti perfect in spate de fundasii laterali Latovlevici si Georgievski, cei doi au avut libertate sa-si valorifice potentialul de pericol pentru goalkeeperii din fata lor. Extremele

Stelei nu mai sunt atrase de primul rand de legatura cu linia, ci cauta permanent sa intre in pozitii de finalizare. Reghe pastreaza sistemul care a facut posibil titlul 24, 4-2-3-1, insa a tras altfel liniile pe tabla cu tactica. Fara opozitie serioasa in banda, Steaua si-a impus ideile in absenta oricarei emotii.

MVPintilii
Mijlocasul central a marcat doua goluri in primele 180 de minute ale sezonului si i-a ajutat pe fani sa-l descopere dintr-o cu totul alta perspectiva. Fazele fixe ies din nou la Steaua. Dupa Szukala, cu Petrolul, Pintilii a inscris si el superb cu vardar.

Steaua propune scheme noi pentru cornere, iar pana acum a putut sa inghete careurile adverse. Esential in parteneriatul cu Bourceanu, Pintilii e din ce in ce mai implicat in traficul ofensiv. Si el ofertat din strainatate, Mihai vrea fotbal de Liga inainte sa se gandeasca la contractele de sute de mii care il tenteaza sa paraseasca Ghencea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *