piturca_trist_ratare_calificareRomania a pierdut inca o calificare la un turneu final de Campionat Mondial, selectionata condusa de Victor Piturca fiind invinsa cu 4-2 la general de Grecia.

Desi au obtinut biletele pentru Mondial, grecii avanseaza astazi un scenariu uluitor, spunand ca nationala lor ar fi putut trece si mai lejer de dubla cu Romania, daca ar fi profitat de o greseala a staff-ului nostru.

Presa elena, prin vocea celor de la Gazzetta.gr si SportDay, dezvaluie faptul ca staff-ul nationalei Romaniei a comis o mare eroare la meciul de la Pireu, incalcand regulementul FIFA.

Concret, pe foaia de joc au fost trecuti doar doi portari, Lobont, care a fost titular, si Costel Pantilimon, in timp ce regulamentul cere sa fie trecuti minim 3. Tatarusanu a fost ‘sarit’ de pe lista, acesta luand loc in tribunele stadionului Karaiskakis.

Oficialii Federatiei elene sustin ca eroarea le-a fost semnalata de ofiterul de presa, insa au decis sa treaca cu vederea si sa dispute meciul pe teren.

“Am vrut calificarea pe teren, nu pe hartie. Greseala a fost sesizata de Mihalis Tsapidis, ofiterul nostru de presa, in urma protocolului incheiat cu partea romana, prin care oficialii celor doua echipe isi schimbau foile de meci inca de dupa sedinta tehnica de la pranz. Nu ne-am gandit ca romanii au incercat sa profite de acest lucru, ne-am gandit ca au facut-o doar din nestiinta. Ne-am dus la cei care s-au ocupat de foaia Romaniei, ei si-au recunoscut greseala, au plecat capetele si ne-au multumit pentru sesizare”, a spus directorul tehnic Takis Fyssas.

Fernando Santos a comentat si el: “Am stiut de probelma aceasta, dar nu am vrut sa profitam de eroarea romanilor”

Contactat in cursul zilei de astazi, Paul Zaharia, directorul de comunicare al FRF, a spus ca nu a stiut nimic despre acest lucru.

“Nu am stiut, nu m-am ocupat eu. Ovidiu Costesin cunoaste toate detaliile, eu am incredere ca el stie regulamentele. Daca Tatarusanu era accidentat, normal ca nu putea fi trecut pe foaia de joc”, a spus acesta, citat de cotidianul Gazeta Sporturilor.

Paragraful din Regulamentul FIFA spune:

“Un numar de 23 de jucatori poate fi trecut pe lista de joc, 11 titulari si 12 rezerve. Primii 11 numiti trebuie sa inceapa titulari, iar ceilalti 12 iau loc pe banca. Numerele de pe tricourile jucatorilor trebuie sa corespunda cu cele de pe foaia de joc (numere cuprinde doar intre 1-23). Portarii si capitanul trebuie sa fie identificabili. Trei jucatori trebuie sa fie portari, cu numarul 1 rezervat pentru unul dintre ei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *