bif9046bourceanuFlorian Karasek, este scouterul trimis de către Peter Stoger, antrenorul echipei din Bundesliga, pentru a-l monitoriza pe căpitanul Stelei la meciul de sâmbătă, contra Pandurilor

Scouter al lui Schalke 04, Karasek a alcătuit un raport despre Bourceanu pentru Peter Stöger, antrenorul lui FC Köln

„Ţapii“ îi vor face o ofertă lui Bourceanu la vară, însă doar dacă vor reuşi promovarea în Bundesliga
O veste bună şi una proastă pentru fanii Stelei. Căpitanul echipei, Alexandru Bourceanu, nu se va despărţi de Steaua în această iarnă, însă şansele ca el să îşi prelungească contractul cu actuala campioană sunt minime. În ciuda încercărilor tot mai susţinute ale oficialilor Stelei în acest sens, pentru Bourceanu a apărut interesul concret al unei echipe care vrea, de la anul, să joace în Bundesliga. Este vorba despre FC Köln, club care la partida Pandurii – Steaua a avut un trimis special care l-a monitorizat şi a alcătuit un raport despre mijlocaş.

Dacă până acum interesul pentru fotbalist a fost susţinut mai mult de declaraţii ale impresarilor sau de speculaţii media, ProSport a obţinut prima dovadă concretă a interesului unui club în ceea ce-l priveşte.

Urmărit pe viu, la Tg. Jiu
În tribuna stadionului „Tudor Vladimirescu” din Tg. Jiu a fost prezent Florian Karasek, unul dintre scouterii lui Schalke 04, om trimis de către antrenorul Jens Keller să urmărească Steaua înaintea meciului
direct de marţi, din grupele Ligii Campionilor. Totuşi, austriacul a mărturisit pentru ProSport că are şi o altă misiune, asta după ce a cerut reporterului informaţii despre Bourceanu.

„Prietenul meu Peter Stöger, antrenorul lui FC Köln, mi-a cerut informaţii despre căpitanul Stelei. Ei sunt interesaţi de Bourceanu în condiţiile în care vor promovarea în Bundesliga din sezonul viitor”, a spus Florian Karasek. Întrebat din nou, la finalul partidei, cum i s-a părut mijlocaşul Stelei, Karasek nu a părut să fi fost impresionat. „E indisciplinat din punct de vedere tactic. El impresionează prin dăruire, e foarte implicat, însă prin asta poate păcăli. A avut multe momente în care se afla în zone de teren în care nu trebuia să se afle. În plus, pare puţin «nebun». De ce ţipă mereu la colegii lui?”.
Steaua a decis: Bourceanu nu pleacă în iarnă

Campioana României şi-a enunţat clar poziţia în ceea ce-l priveşte pe Alexandru Bourceanu, chiar prin vocea antrenorului Laurenţiu Reghecampf. „Alex nu pleacă nicăieri în iarnă, el are contract până la vară şi va rămâne la Steaua, pentru că avem obiective de îndeplinit”, a spus antrenorul. La finalul actualei ediţii de campionat, atunci când lui Bourceanu îi va expira contractul, FC Köln îi poate face o ofertă, însă numai în situaţia în care trupa lui Stöger va reuşi promovarea.

FC Köln se afla, la încheierea ediţiei, pe locul secund în 2.Bundesliga, la un punct în spatele liderului Kaiserslautern şi cu un punct peste Greuther Furth, echipă care a jucat aseară cu München 1860. În Bundesliga promovează direct primele două clasate, iar echipa de pe locul trei joacă baraj, tur-retur, cu locul 16 din prima ligă. Bourceanu este văzut drept o soluţie potrivită pentru linia de mijloc, în condiţiile în care nemţii joacă în sistemul 4-2-3-1, acelaşi pe care Reghecampf l-a implementat la Steaua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *