576498-steaua-bucurie

În sfîrşit, după 48 de ore Steaua a primit mult aşteptata decizie de la UEFA. Echipa din Ghencea a primit acceptul de a evolua în sezonul următor din Champions League şi aşteaptă cu nerăbdare “dubla” cu Vardar Skopje. 

UPDATE 19:32 / Steaua a primit faxul de la UEFA:  Campioana a primit un an neeuropean, dar cu suspendare. Acesta se poate activa doar în cazul în care clubul roş-albastru va comite vreo abatere în următorii 5 ani, perioada de graţie dictată de forul european!

UPDATE 19:30 / “Steaua joacă în preliminariile UEFA Champions League. Nu contează amenda! Suporterii să ştie că pe 16 iulie trebuie să umplem stadionul şi să batem la o diferenţă mare Vardar Skopje”, a confirmat Mihai Stoica la Fanatik Show de la DigiSport.

UPDATE 19:25 / EXCLUSIV! Steaua a primit 1 an cu suspendare!

UPDATE 19:18 / Anamaria Prodan a făcut un anunţ misterios pe pagina de facebook. Soţia antrenorului Stelei a postat mesajul: “Yeeeeeeee! Jucăm în Champions League”.

UPDATE 19:00 / Un oficial de la UEFA a precizat pentru Gazeta Sporturilor: “Aproape sigur decizia va fi dată în cîteva ore”.

UPDATE 14:30 Fanatik anunţă că o decizie din partea UEFA ar urma să vină în jurul ore 17:00

UPDATE 11:38 Turcii de la Fanatik se aşteaptă ca Fenerbahce să fie suspendată 2 ani din cupele europene, în timp ce Beşiktaş ar urma să fie exclusă un sezon.

UPDATE 11:20 UEFA nu a finalizat nici la această oră redactarea verdictului!

UPDATE 9:36 UEFA va comunica decizia oficială în cazul Stelei în jurul prînzului

UPDATE 22:40 Din cauza întîrzierii cauzate de redactarea verdictelor în cazul Stelei şi al celor de la Fenerbahce şi Beşiktaş, UEFA va anunţa decizia abia mîine dimineaţă!

UPDATE 20:40 Pe site-ul UEFA apare un detaliu care le dă emoţii steliştilor. Emblema echipei din Ghencea este singura care lipseşte de pe pagina echipelor care participă în primele două tururi:

UPDATE 19:15 Un oficial UEFA a explicat pentru GSP.RO de ce anunţarea verdictului în cazul Stelei întîrzie: “Forul european doreşte să publice în acelaşi timp deciziile luate în cazul Stelei şi al turcilor de la Fenerbahce şi Beşiktaş. Comisia de Disciplină a hotărît deja soarta celor trei echipe, iar acum lucrează la redactarea verdictelor. Anunţul oficial va fi comunicat mai întîi cluburilor, după care va fi făcut public în această seară sau mîine dimineaţă”.

UPDATE 17:26 Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, aşteaptă cu nerăbdare decizia Comisiei de Disciplină de la UEFA, care anunţă că se va da în următoarele ore.

“Orele trec foarte greu. Am înţeles de la cei de la UEFA că decizia va fi dată pe la orele 19:00 – 20.00 pentru că UEFA mai are de judecat şi alte speţe.

Chiar dacă, Doamne fereşte, decizia va fi defavorabilă, meciurile cu Vardar oricum se vor juca pentru că Steaua va face apel şi apoi va merge la TAS” a spus Argaseală la televiziunea sportro..

UPDATE 12:45 Ultimele informaţii venite dinspre Steaua spun că o decizie a Comisiei de Disciplină a UEFA s-ar putea acorda abia după ora 18:00!

Hotărîrea de astăzi nu este definitivă, Steaua avînd dreptul să o conteste la Comisia de Apel, iar mai apoi la TAS.

Steaua a avut 9 prezenţe consecutive în perioada 2004-2012 în grupele unei competiţii europene: de trei ori în Liga Campionilor, de două ori în Cupa UEFA şi de patru ori în Europa League.

Peste 25 de milioane de euro ar primi Steaua dacă s-ar califica în grupele Ligii Campionilor, sumă provenită din bonusurile UEFA, market pool şi bilete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *