bostock

Pe când era doar un copil promitea să devină unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria fotbalului englez, dar între timp s-a pierdut pe drum. John Joseph Bostock a fost achiziţionat de Crystal Palace pe când avea doar şapte ani de la juniorii lui Ajax şi la doar 15 ani şi 287 de zile Bostock devenea cel mai tânăr jucător din istoria lui Palace care debutează la echipa de seniori. Peste doar o săptămână, Bostock mai dobora un record: devenea cel mai tânăr titular din istoria clubului englez.

Fiind un jucător atât de promiţător toate cluburile mari din Premier League s-au grăbit să-l achiziţioneze, iar cel mai rapid s-a mişcat Tottenham. Pe 30 mai 2008, Spurs anunţa pe site-ul oficial că l-a adus pe Bostock, fără însă a discuta în prealabil cu cei de la Crystal Palace. Cele două formaţii nu s-au putut înţelege amiabil asupra mutării aşa că totul s-a decis la tribunal. Instanţa a decis că Tottenham trebuie să plătească pentru “jucătorul pe care nici Barcelona nu îl poate cumpăra”, aşa cum se lăudau cei de la Palace, 700.000 de lire sterline, plus 1,25 milioane de lire în funcţie de apariţiile la prima echipă şi alte 200.000 de lire dacă jucătorul debutează pentru echipa naţională de seniori. De asemenea, Tottenham mai trebuia să vireze în conturile lui Crystal Palace 15% din suma încasată în urma unui eventual transfer.

Ultimele trei clauze nu s-au activat niciodată. Ieri, clubul din Londra a anunţat că l-a pus pe liber pe Bostock la doar 21 de ani. Din 2008 de când a fost achiziţionat, Bostock nu a jucat nici măcar un minut pentru echipa de seniori a lui Tottenham, fiind împrumutat la cinci echipe.

Pentru naţionala Under 17 a Angliei, al cărei căpitan a fost, Bostock a jucat 25 de meciuri, iar la Under 19 a bifat 9 prezenţe şi a înscris 2 goluri. În luna martie el a primit o ofertă din partea Federaţiei din Trinidad Tobago pentru a juca la naţionala de seniori; Anglia pare să nu-l mai ia în calcul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *