fia-surprised-by-acea-stand-7754_1

FIA a publicat calendarul final al Formulei 1 pentru sezonul 2014 si va avea in total 19 curse, prima fiind programata in data de 16 martie in Australia

Conform celor mai noi stiri din Formula 1 de la bet365, Consiliul Mondial al FIA a anuntat miercuri versiunea finala a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2014. Vor fi in total 19 curse programate intre 16 martie 2014 si 23 noiembrie 2014. Initial in luna septembrie a fost anuntat un program record ce continea 22 de curse, insa in luna noiembrie au fost eliminate cursele din Mexic (Ciudad de Mexico), Statele Unite ale Americii (New Jersey) si Coreea de Sud (Yoengnam). Astfel Coreea de Sud paraseste Formula 1 dupa numai patru sezoane din cauza problemelor financiare. Celelalte doua curse ar putea fi prezente in calendarul sezonului 2015.

Ca urmare a eliminarii celor trei curse, FIA a trebuit sa efectueze mici modificari in privinta curselor din finalul sezonului. Astfel ultima cursa a sezonului nu va mai avea loc in Brazilia, ci in Abu Dhabi in data de 23 noiembrie 2014. Apoi cursele din Rusia si Japonia au fost inversate si stabilite la un interval de doua saptamani, si nu o saptamana cum erau programate initial. O alta schimbare fata de sezonul 2013 a avut loc in Marele Premiu al Germaniei care nu se va desfasura pe circuitul din Nurburgring, ci pe cel din Hockenheim unde s-a disputat in 2012.

Sezonul 2014 va debuta in data de 16 martie 2014 in Australia la Melbourne asa cum s-a intamplat in precedentele trei sezoane. Se anunta un sezon care poate fi dominat iarasi de germanul Sebastian Vettel. Potrivit celor mai bune cote pariuri Formula 1 pilotul echipei Red Bull este principalul favorit la castigarea titlului mondial si in 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *