Lionel Messi este marele câștigător al celei de a 65-a ediții a Balonului de Aur. Este al șaptelea asemenea trofeu pentru fotbalistul argentinian. Este un record pentru Messi, care are acum două titluri în plus față de principalul său rival Cristiano Ronaldo.

Deși, comparativ, ar putea fi considerat un an relativ scăzut la nivel de club pentru Messi, el a jucat un rol vital câștigarea titlului Copa América în echipa Argentinei la începutul acestui an.

De asemenea, el a fost desemnat cel mai bun marcator al ligii spaniole și a marcat două goluri când Barcelona a câștigat Copa del Rey. Înainte ca Messi să plece la Paris Saint-Germain în vară, Barca terminase pe locul trei în La Liga și fusese eliminată din Liga Campionilor în primul tur.

„Sunt foarte mândru că am câștigat încă o dată Balonul de Aur “France Football”. Este incredibil să-l câștig pentru a șaptea oară”, a declarat starul argentinian.

”Aș vrea să le mulțumesc familiei mele, prietenilor mei și tuturor oamenilor care mă urmăresc și mă susțin mereu, pentru că fără ei nu aș fi putut face asta,” a adăugat acesta.

Anterior, Messi a câștigat premiul în anii 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019. El l-a învins pe Robert Lewandowski, care a ocupat locul doi, de la Bayern Munchen, care a marcat de 53 de ori în acest an calendaristic, mai mult decât orice alt jucător din primele cinci ligi ale Europei. Atacantul polonez era de așteptat să câștige premiul de anul trecut înainte ca acesta să fie anulat din cauza pandemiei.

În timpul discursului său câștigător, Messi a spus că este de părere că Lewandowski ar fi câștigat premiul anul trecut. “Îți meriți Balonul de Aur. Anul trecut, toată lumea a fost de acord să spună că ești marele câștigător”, a spus Messi.

Podiumul a fost completat de Jorginho.

Balon de Aur feminin a fost câștigat de Alexia Putellas. Tânăra de 27 de ani a fost un jucător esențial în acest sezon pentru Barcelona, ajutând clubul să obțină victorii în Liga Campionilor, Liga Spaniei și Cupa Spaniei.

Putellas a arătat jucătorul remarcabil, contribuind cu 37 de goluri și 27 de pase decisive. Ea a învins-o pe colega ei de echipă din Barcelona Jennifer Hermoso.

Este a treia oară când se înmânează Balonul de Aur Feminin. A fost introdus în 2018 și câștigat de norvegiana Ada Hegerberg, în timp ce americanca Megan Rapinoe a devenit a doua câștigătoare în anul 2019. Premiile de anul trecut au fost anulate pe fondul pandemiei de Covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *