Este foarte la moda, are un design frumos, iar daca esti in cautarea unui nou sport distractiv, pentru tine sau pentru copilul tau, waveboard-ul s-ar putea sa fie alegerea perfecta. Nu este atat de complicat de manevrat deoarece seamana cu orice alt skateboard pe care l-ai vazut, insa diferente exista. Fata de obisnuitul skateboard, la un waveboard copii placa are doar 2 roti, care se invart la 360 de grade, iar tehnica este destul de diferita. Veti vedea ca nu e nevoie sa pui piciorul jos pentru a inainta, ci trebuie doar sa aduci placa intr-o miscare de zig-zag. Iata cateva vriterii pe care sa le ai in vedere atunci cand mergi in cautarea waveboardu-lui perfect.

Modelul

Waveboard-ul este format din doua placi, unite de o bara de torsiune metalica, acoperita cu o suprafata cauciucata, flexibila, ce permite sprinturi. Fiecare platforma a acestuia este prevazuta, cu o roata la baza, cele doua miscandu-se independent. Se recomanda ca atunci cand alegeti un anume model sa fiti atenti ca ambele parti sa fie usor curbate in sus, pentru a putea realiza cu usurinta diferitele scheme. Se recomanda sa optati pentru roti din silicon, deoarece ruleaza mai bine si absorb socul.

 

Dimensiuni

Chiar daca va gandeati ca aspectul nu e atat de important, aflati ca lucrurile nu stau chiar asa. In general, fiecare producator iti va oferi specificatii privind lungimea placii, iar acestea vor fi legate de tipul de utilizator potrivit, in functie de inaltimea si de greutatea acestuia. Exista marimi mai mici, pentru copii care au sub 1,4 m, iar celelalte sunt destinate adolescentilor si adultilor, care au peste 1,5 m. Desigur, nu omiteti sa verificati si greutatea maxima suportata de placa, asa incat sa nu puneti prea multa presiune.

Accesorii si dotari

Indiferent de nivelul de experienta avut, este esential sa cumparati o placa cu suprafata anti-derapanta, care sa ofere o fixare sigura pentru papuci si care sa va ajute sa initiati miscarea necesara avansarii, fara a va dezechilibra. La fel de important – nu uitati de accesoriile pentru siguranta, precum casca de protectie, cotierele si genunchierele, mai ales daca cel care va folosi waveboardul este un copil. De asemenea, nu ar strica nici o pereche de manusi, avand in vedere ca ofera protectie palmelor de zgarieturi.

Tipuri de waveboard

Intr-un magazin articole sportive veti gasi ci siguranta variante clasice, concepute pentru toate nivelurile de experienta, precum si variante electrice. Exista placi pentru copii, incepatori, intermediari si avansati. Se recomanda ca cei mici sa inceapa a folosi acest tip de aparat cel mai devreme la varsta de 8 ani si sa opteze pentru o varianta cu roti moi, cu platforma lata si care sa aiba o portabilitate ridicata. Acestea prind viteza mai mica si vor putea lua mai usor curbele. In cazul celor pentru avansati acestea au centrul de gravitatie mai aproape de sol ca utilizatorul sa aiba stabilitate si la viteze mari.

Performanta

Performanta unui waveboard profesional are de a face cu viteza pe care o poate prinde, iar aici se va lua in calcul duritatea rotilor si constructia rulmentilor cu care acesta este dotat. In functie de sta vei sti ce model saaleg, care este cel potrivit pentru simple plimbari sau poate fi utilizat pentru diverse trucuri pe care doriti sa le faceti pe panta. Cel mai important factor ce trebuie luat in considerare este duritatea rotilor. Pentru incepatori se recomanda roti moi care sa absoarba mai bine impactul cu asfaltul, ier pentru cei care au deja experienta unele mai tari, care vor prinde o viteza mai buna.

Pretul

Depinde nu doar de calitatea materialului ci si de design si de nivelul de performanta pe care acesta il ofera. Ca orice incepator cu siguranta vei dori sa cheltui mai putin pe un waveboard, deci garantat te vei indrepta spre ceva mai ieftin. Este de preferat sa nu faci asta ci sa optezi pentru un produs de marca, care desi este putin mai scump, nu te va pune in situatia de a scoate tot felul de zgomote deranjante in timp ce il conduci, cauzand astfel o stare de disconfort. Totodata, daca stii ca nu vei practica prea des acest sport, atunci poate ca nu ar trebui sa investesti prea mult intr-un astfel de produs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *