404 Not Found


nginx
Thomas Tzokas, CEO winmasters: pariorii romani au una dintre cele mai mari rate de castig din Europa – Sporting News

Thomas Tzokas, fondator şi CEO winmasters, unul dintre primii operatori de jocuri de noroc la distanţă din România, spune că legislaţia românească privind gamingul online poate fi considerată un exemplu în Europa, fiind una modernă, cu beneficii pentru toţi actorii implicaţi: jucători, bugetul statului şi operatori. Tzokas, care în trecut a ocupat poziţii de conducere în cadrul unor companii internaţionale ca bwin sau Gtech, consideră piaţa românească una dintre cele mai atractive, mai ales datorită apetitului românilor pentru entertainmentul pe mobil.

De ce aţi ales România pentru operaţiunile winmasters?

Romania este una dintre pieţele-cheie pentru winmasters. Decizia de a opera aici, în România, face parte din strategia noastră de dezvoltare, conform căreia winmasters este interesată să opereze în pieţele reglementate din Europa. Adevărul este că România este una dintre pieţele care se dezvoltă rapid, iar aici amintesc doar faptul că are cea mai mare creştere economică din UE, de 4,6%. Este important de meţionat şi că rata de penetrare sau viteza internetulului, precum şi utilizarea smatphone-urilor sunt printre cele mai mari din Europa.
Un alt factor care ne-a determeniat să luăm această decizie este legislaţia în ceea ce priveşte gamblingul online adoptată de România.

Care este diferenţa dintre o piaţă reglementată şi una fără legislaţie specifică? Sunt jucătorii mai protejaţi?

Cred că viitorul gamblingului merge în mână cu reglementarea. Protecţia jucătorilor şi veniturile pe care statele le au de pe urma acestei activităţi sunt principalele beneficii ale reglementării acestui domeniu. Totodată, companiile care opereză în jurisdicţii care au legiferat în acest domeniu, îşi cresc valoarea şi accesul la capital.
winmasters mizează pe jucătorii recreaţionali cărora le place să urmărească evenimente sportive şi vor să fie parte a jocului, să intre în acţiune. Suntem gazda jucătorului de zi cu zi, care pariază pe echipa favorită şi are şansa de a cîştiga cu mize mici sume foarte mari. Spre exemplu, chiar săptămâna trecută am avut un jucător român care, cu doar 40 de lei mizaţi a câştigat 90.000 de lei.

Care sunt planurile de extindere ale winmasters?

Extinderea in pieţele europene care au un model de taxare viabil este prioritatea noastra. Sunt bucuros să anunţ că în viitorul foarte apropiat vom investi în Polonia şi Germania, în vreme ce pe termen foarte scurt este să lansă operaţiunile în Cipru, chiar de luna viitoare.

Cum vi se pare legislaţia românească în ceea ce priveşte jocurile de noroc?

Sunt bucuros să spun că legislaţia din România este una dintre cele mai moderne din Europa, care a pus bazele unei pieţe deschise şi competitive, dar care în acelaşi timp aduce contribuţii substanţiale statului român prin taxele plătite de operatori. Cheia prezenţei atâtor operatori importanţi licenţiaţi pe piaţa românească o reprezintă legislaţia şi modelul de taxare viabil.

Câţi angajaţi aveţi în România? Intenţionaţi să măriţi echipa?

Avem aproximativ 40 de angajaţi în România, care lucrează în marketing, Customer Support şi programare. Dezvoltarea winmasters va presupune, cu siguranţă, angajarea de noi oameni aici, în România, pentru că eu cred în dinamica echipelor. Tocmai de aceea focusul a fost să avem un model descentralizat de management, cu un rol important pentru echipele locale. Acum lucrăm la restructurarea companiei prin capitalizarea fundaţiei dinamice existente, dar şi prin aducerea de noi talente şi de expertiză locală în echipă.
Aţi lucrat în poziţii de conducere în cadrul uncor companii gigant ca bwin sau Gtech. De ce aţi ales să începeţi o afacere pe cont propriu?

Să încep propria afacere a fost unul dintre visele mele şi sunt fericit că am reuşit să mi-l îndeplinesc. Să conduci propria afacere poate fi un demers greu uneori, dar în acelaşi timp o experienţă extrem de constructivă. Obiectivul meu a fost să încep propria afacere în pieţe despre care cred că au o bază solidă pentru dezvoltare, pieţe pe care le cunosc foarte bine din experienţele mele anteriore. Consider că ceea ce fac acum este o călătorie de care mă bucur şi am alături un “echipaj” talentat şi experimentat cu care am lucrat în trecut, căruia i se adaugă noi şi noi talente din pieţele locale.

winmasters a anunţat un nou furnizor de servicii, Sbtech. Ce înseamnă această colaborare pentru jucătorii români?

Recent, winmasters şi-a unit forţele cu Sbtech, unul dintre providerii cei mai importanţi din industria de gambling, cu o bogată expertiză în zona de pariuri sportive şi cu abilităţi tehnice excelente. Decizia este urmare a înţelegerii reciproce a viitorului pe care industria de gaming îl va avea, importanţa inovaţiilor tehnice şi a customizării în funcţie de fiecare piaţă. Această alianţă strategică reprezintă începutul unei noi etape pentru winmasters, definită de un produs nou, inovator şi unic. Scopul nostru este să răspundem şi să depăşim aşteptările clienţilor, oferind servicii într-un mediu de joc captivant şi sigur.

Piaţa din România pare foarte aglomerată, toate marile companii internaţionale obţinând drept de operare. Care e diferenţa dintre winmasters şi alţi operatori de jocuri de noroc online?

Principalul meu obiectiv a fost să avem un produs adaptat specificului local şi servicii customizate. Toate eforturile noastre sunt îndreptate în vederea plierii ofertei noastre de gaming pe cerinţele jucătorilor români. Aceştia se pot bucura de opţiuni de pariere pe evenimente locale sau intenrţionale, special create pentru piaţa din România. Totodată, la categoria plusuri aş aminti departamentul de relaţii cu clienţii format din oameni foarte experimentaţi, tot mai multe jocuri noi de casino în fiecare lună, dar şi live streaming de la o mulţime de evenimente sportive. Spre exemplu, recent am obţinut drepturile de transmisie pentru NBA.

Cum îi găsiţi pe pariorii români? Sunt mai deştepţi sau mai norocoşi decât jucătorii din alte ţări?

Am observat profiul jucătorilor români timp de mai mulţi ani şi, comparându-i cu alţi pariori din Europa sau din lume, pot spune că românii sunt printre cei mai mai mari fani ai tehnologiei. Spre exemplu, utilizarea smartphone-urilor este impresionantă în România, peste 50% dintre ei utilizând mobilul pentrun pariere. Nu în ultimul rând, românii au una dintre cele mai ridicate rate de câştig, comparată cu alte pieţe din UE (Ungaria, Germania, Grecia etc). Trebuie să ţinem cont însă şi de faptul că pariorii români sunt extrem de pretenţioşi, de aceea focusul nostru este să le oferim o experienţă unică, customizată. La winmasters, ne concentrăm pe bucuria jocului. Suntem împotriva tacticilor pe care unele companii le au în încercarea de a determina pariorii să îşi depăşească capabilităţile financiare, priotatea noastră fiind să protejăm şi să le oferim satisfacţie jucătorilor.

Fotbalul românesc cât de curat este? Aţi avut suspiciuni legate de meciuri aranjate?

Liga 1 din România este una competitivă şi foarte curată, faţă de alte campionate din Europa, cu numeroase incidente pe care UEFA le monitorizează îndeaproape. Este important să meţionez că în trecut, ca parte a experienţei mele internaţionale în gaming, UEFA a lucrat împreună cu noi pentru monitorizarea campionatelor din Estul Europei, iar România nu s-a numărat printre ţările care au trezit suspciuni. Totuşi, cred că exsită foarte mult loc de mai bine pentru fotbalul românesc, pentru a redeveni un campionat foarte puternic, însă acest lucru necesită investiţii în infrastructură, astfel încât să puteţi capitaliza talentele locale. O dată ce vă veţi pune în valoare aceste talente, interesul publicului va creşte şi el, la fel şi veniturile cluburilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *