404 Not Found


nginx
C-asa-i in tenis! – Sporting News

Monica NiculescuIn următoarele două săptămâni, Madridul va fi gazda a două turnee de tenis foarte importante, cel din circuitul feminin, de categoria Premier Mandatory, și cel din circuitul masculin, din seria Masters. Practic, toată elita tenisului mondial se va aduna în capitala Spaniei, iar noi ar trebui să fim bucuroși că din această elită fac parte și câteva jucătoare din România.

O avem în primul rând pe Simona Halep, a cărei scădere de formă din acest an a condus și la o cădere în clasamentul general, jucătoarea din Constanța ajungând de pe locul 2 pe locul 7. Desigur, a fi în Top 10 de mai bine de doi ani este o performanță în sine, însă Halep ne-a obișnuit cu rezultate foarte bune, așa că așteptările sunt mari în ceea ce o privește. Pentru Simona, turneul de la Madrid ar trebui să fie un fel de moment zero al acestui sezon, întrucât nu are de apărat niciun punct, astfel că orice victorie obținută înseamnă un plus atât pentru locul din clasament, cât și pentru moralul său.

O altă jucătoare de la care așteptăm multe este Irina Begu (35 WTA), cea care a avut ceva probleme medicale la începutul anului, dar care caută să-și găsească un ritm pentru a forța pătrunderea în Top 30. Jucătoarea din București a reușit un sfert de finală la primul turneu pe zgură la care a participat în acest an, cel de la Charleston, acolo unde a fost învinsă de campioana de la Australian Open, Angelique Kerber. Nemțoaica a fost cea care a bătut-o și în recenta întâlnire din Fed Cup, astfel că la Madrid, Begu ar putea avea șansa unei frumoase revanșe.

Tot în capitala Spaniei ne va delecta privirea cu al său tenis insolit, Monica Niculescu (31 WTA), dar și Sorana Carstea (131 WTA), cea care a primit o invitație din partea organizatorilor, adică a lui Ion Țiriac. Este o șansă mare pentru Sorana de a reveni în Top 100, acolo unde îi este locul, după ce a avut o problemă destul de serioasă la umăr.

Adrian Ungur

Dacă la fete stăm bine, la băieți suspinăm de multă vreme, întrucât cel mai bine clasați jucători români, Marius Copil (185 ATP) și Adrian Ungur (194 ATP), par să fi pierdut lupta cu tenisul de nivel înalt. Cei doi au primit invitații la recentul turneu de la București – o șansă mare de a-și îmbunătăți clasamentul -, însă au pierdut în manșa inaugurală. Ungur a avut apoi o reacție de orgoliu la Istanbul, când a trecut de primul tur, însă ghinionul său s-a numit Grigor Dimitrov, semfinalist la Wimbledon în 2014, care l-a bătut în trei seturi, în optimile de finală.

În aceste condiții, la turneul Master de la Madrid va trebui să ne concentrăm pe jucătorii care ne încântă privirea de atâția ani, printre ei aflându-se și Rafael Nadal, cel care și-a reluat dominația pe zgură, după cum puteți afla aici. Spaniolul se află într-o formă foarte bună, însă va putea el să pună mâna pe un alt trofeu? Cu siguranță, rivalii săi tradiționali, Novak Djokovic, Andy Murray și Roger Federer, vor încerca să-l oprească. C-așa-i în tenis!

Foto: www.flickr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *