Este adevărat că românii au unul dintre cele mai reduse niveluri de trai din Europa. Acest lucru nu-i împiedică, însă, să cheltuiască zeci și sute de milioane de euro pe pariuri sportive. Speranța că vor da lovitura și vor câștiga mulți bani din pariuri sportive a făcut ca, pe parcursul anului trecut, românii să pună bilete la cele mai mari șase case de pariuri sportive care funcționează în România în valoare totală de peste 563 milioane de lei, potrivit datelor financiare ale firmelor care dețin casele de pariuri.

bilet_pariuri_13743000

Suma este echivalentă cu 127,4 milioane de euro. La un standard de cost de cel mult 6 milioane de euro pentru un kilometru de autostradă, cu banii pe care românii i-au cheltuit, anul trecut, pe pariuri sportive la șase case de pariuri ar fi putut fi construiți 21 de kilometri de autostradă. Cea mai mare casă de pariuri sportive din România este Public Bet, deținută de compania SC Public Games SRL. Aceasta a avut o cifră de afaceri de 135 milioane lei (30,68 milioane euro) și un profit de peste 7 milioane lei (1,59 milioane euro). Public Bet a înregistrat totodată cel mai mare profit din piață.

Al doilea cel mai mare profit din piața caselor de pariuri l-a avut Superbet, deținută de firma ABS North Betting SA: 5,7 milioane lei (1,29 milioane euro). Pe profit a fost și Casa Pariurilor, deținută de SC Serious Bet SRL, având un profit net de aproximativ 250.000 lei (circa 57.000 euro). Celelalte trei case de pariuri, Stanleybet, Mozzart Bet și Bet Cafe Arena au înregistrat pierderi anul trecut, conform rezultatelor financiare transmise MFP.

Suma cheltuită de români pe mize la pariuri sportive este, însă, cu mult mai mare. Pe lângă aceste șase case mari de pariuri, și Loteria Română are o linie de business de pariuri sportive, Pariloto. Însă, românii cheltuiesc sume cu mult mai mari cu pariurile la agențiile de pariuri online, care își au sediile în străinătate. Din acest motiv, este imposibil de aflat ce sume alocă românii parierii online. Agențiile de pariuri online unde mulți români și-au făcut conturi sunt Bet365, Unibet, Bet-at-home, Bwin, Gamebookers, 10bet, Pinnacle sau Sporting Bet.

Top cele mai mari case de pariuri din România, după cifra de afaceri realizată în 2013

  • Public Bet – 30,68 milioane euro
  • Stanleybet – 23,37 milioane euro
  • Casa Pariurilor – 20,95 milioane euro
  • Superbet – 18,8 milioane euro
  • Mozzart Bet – 18,17 milioane euro
  • Bet Cafe Arena – 15,44 milioane euro

Sursa: MFP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *