404 Not Found


nginx
CM 2014: Favoriți, outsideri și cote – Sporting News

cote-pariuri-cm-brazilia-2014

Acasă, Brazilia pare marea favorită a Mondialului de fotbal 2014 care debutează joi. Însă Spania, deținătoarea titlului, este și ea o candidată naturală la titlu, în timp ce după ele, Germania și Argentina lui Messi conduc trupa outsiderilor, analizează AFP într-un amplu comentariu. Însă există și echipe ca Portugalia sau Belgia care sunt gata să creeze o enormă surpriză.
FAVORIȚI

Brazilia-Spania a fost în 2013 finala ultimei Cupe a Confederațiilor, repetiția generală pentru Cupa Mondială. Aceasta ar putea fi și finala Mondialului, pe 13 iulie, pe Maracana, cele două echipe părând în continuare cu un cap deasupra concurenței.

Citeste si: Favoritele la câștigarea CM 2014

Confruntarea dintre cele două ar putea avea loc chiar înainte decât se prevede, dacă La Roja și Selecao întâmpină vreo problemă în faza grupelor. În fapt, grupele A (cea a Braziliei ) și B (cea a Spaniei) se încrucișează încă din optimile de finală, deci atenție, dacă una dintre ele are ideea proastă de a termina grupa pe locul 2!

La Mondialul său, Brazilia nu are dreptul la greșeală. Un nou eșec la domiciliu, ca în 1950, ar fi o nouă dramă. Căpitanul Thiago Silva, Neymar și ceilalți știu asta.

Succesul lor cu 3-0 anul trecut în Cupa Confederațiilor în fața Spaniei a arătat că brazilienii sunt puternici. Fără îndoială, cu jucători mai puțin obsedați de “jogo bonito” decât unii dintre predecesorii lor, Selecao 2014 este solidă, însă ar putea cădea de pe soclu. Portarul său Julio Cesar (34 ani) a acceptat un împrumut la Toronto pentru a juca mai mult, însă pare fragil.

Portarul Spaniei ar trebui să fie Iker Casillas, autorul unei enorme erori în finala Ligii Campionilor, care ar fi putut-o costa mult pe Real Madrid. Forma sa, ca și cea a atacantului central Diego Costa fac parte din semnele de întrebare ale selecționerului Vicente Del Bosque.

Cealaltă problemă ar fi o îmbătrânire a modelului spaniol, simbolizat de mijlocașul Xavi. Însă la Euro 2012 spaniolii păreau uneori lipsiți de idei, dar în finală au spulberat Italia cu 4-0.

OUTSIEDERI

Primul outsider este probabil Argentina lui Messi. Atacantul Barcelonei nu a reușit cel mai bun sezon din viața sa. Însă un sezon slab pentru el înseamnă 43 de goluri marcate în 49 de meciuri… Cu un asemenea fenomen și o frumoasă armada ofensivă (Aguero, Di Maria, Higuain…), Albiceleste poate visa sus, în ciuda unei apărări mai puțin sigure și unui portar problematic (Romero).

Germania, la rândul său, care se învârte în loc de la un anumit moment (semifinală la Mondialele 2006 și 2010, finală la Euro 2008, semifinalistă în 2012) și de la formidabila sa generație, are mijloacele pentru a atinge finala unui mare turneu. Linia sa de mijloc (Schweinsteiger, Kroos, Reus, Khedira, Ozil…) este poate cea mai bogată a turneului.

Finalistă la ultimul Euro, Italia este o valoare sigură a marilor competiții. Buffon și Pirlo se apropie de finalul carierei, însă rămân patronii unei Nazionale care are atuuri precum Balotelli, Motta și o apărare istoric solidă. Forfaitul lui Montolivo este totuși o lovitură dură.

În sfârșit, Uruguayul pare să aibă mijloacele să se comporte poate la fel de bine ca în 2010, când a ajuns în semifinale, cu impresionantul său duo în atac, Cavani-Suarez. Însă accidentarea jucătorului lui Liverpool chiar înaintea Mondialului face să plutească incertitudinea.

COTE

Chiar cu liderii lor ofensivi Cristiano Ronaldo și Ribery în plină formă, Portugalia și Franța nu ar fi făcut parte din primele favorite. Cu un CR7 diminuat și prin forfaitul lui Ribery, a le vede pe cele două naționale ajungând în finală sau chiar în ultimul careu ar fi o mare surpriză și o adevărată performanță.

Belgia și tânăra sa generație condusă de Eden Hazard nu duce lipsă de talent, însă are fără îndoială prea puțină experiență.

Finalistă în 2010, Olanda are mai puține certitudini în acest an, cu un efectiv întinerit de Louis Van Gaal și un sector defensiv care pare un pic cam slab pentru acest nivel.

În sfârșit, dintre africani, fără nici un dubiu, Cote d’Ivoire are cele mai mari șanse, cu un grup accesibil, care îl are ca patron pe Yaya Toure, unul dintre cei mai buni jucători din lumea pe toate posturile luate la un loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *