Ssimona halepimona Halep este cu siguranta cel mai valoros sportiv roman al momentului. Tenismena care a facut senzatie la Roland Garros a lasat in urma un drum lung si plin de sacrificii pentru familia ei.

Simona joaca tenis de la 4 ani de pe vremea cand racheta era mai mare decat ea. Pentru Halep, tenisul a fost intotdeauna ca o joaca. Fratele ei, Niculae, a fost si el jucator, insa s-a lasat dupa foarte putina vreme.

Pana sa ajunga in primele 100 tenismene din lume, greul a fost purtat de familia ei. Mama Simonei este casnica, iar tatal are o fabrica de lactate, insa efortul financiar facut ani de-a randul de parinti a fost urias. Stere Halep, tatal Simonei, povestea cu ceva ani in urma ca toate cheltuielile legate de antrenamentul Simonei ajung la 50-60.000 euro/an, aici intrand si onorariul antrenorului si biletele de avion pentru turneele internationale la care participa.

In termeni financiari, aceste cheltuieli se acopera abia cand sportivul respectiv intra in Top 100. „Daca intri in primii 50, te imbogatesti”, spunea Stere Halep pe vremea cand Simona era abia pe locul 171. In prezent, Simona Halep se afla in Top 5 ATP si doar pentru performanta de la Roland Garros a incasat aproximativ o jumatate de milion de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *