gold-simona-drumul-spre-top-5-mondial-incepe-in-noaptea-asta-simona-halep-se-bate-cu-eugenie-bouchard_3_1_size6

Simona Halep a învins-o pe Casey Dellacqua (locul 78 WTA), scor 6-2 6-2 şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells. Românca a avut nevoie de aproximativ o oră pentru a tranşa meciul cu Dellacqua. Simona s-a impus după două seturi cu parcurs aproape identic şi fără să piardă nici un game pe propriul serviciu.

În semifinale, românca se va bate cu cîştigătoarea dintre Jelena Jankovici şi Agnieszka Radwanska. În cazul în care sîrboaica va pierde, Halep este sigură că va ocupa cel puţin locul 5 la startul săptămînii viitoare. Pentru calificarea în semifinale, Halep va primi 225.000 de dolari şi 390 de puncte WTA.

23:33 12 Mar Dellacqua si-a iesit complet din mana. Simona nu i-a lasat nicio sansa. Romanca a mai castigat doua break-uri si in acest set si e la un game distanta de semifinale

23:07 12 MarGame superb! Australianca a avut patru mingi de braek, insa Simona le salveaza pe toate si castiga. E 5-2 si serveste pentru primul set

22:54 12 Mar Halep salveaza doua mingi de break si reuseste sa isi faca serviciul. E 3-1
22:46 12 Mar 2-1 pentru Simona! A castiga prima minge de break!

22:44 12 MarA inceput meciul. Dellacqua a servit prima si a castigat game-ul. Simona a egalat fara probleme.

17:53 12 Mar Piturca e mare fan Halep. Antrenorul Romaniei a declarat ca urmareste fiecare meci al sportivei si crede ca poate sa ajunga si pe primul loc in clasamentul WTA.
“Fantastica aceasta pustoaica! Nici nu poti sa-ti imaginezi. Ma uit automat la meciurile ei, am emotii. Extraordinara si poate creste! Are un psihic extraordinar, o maturitate in joc. Se poate bate cu cele mai bune jucatoare de tenis din lume. Poate sa ajunga si numarul 1 mondial, datorita valorii si calitatii sale. Are puterea sa revina, a trecut si prin momente grele. Mai are nevoie de experienta, cateva jocuri la acest nivel.”
14:40 12 Mar Virginia Ruzici, una dintre cele mai mari jucatoare de tenis ale Romaniei, acum managera Simonei Halep, a vorbit si ea despre ascensiunea sportivei din Constanta. Fosta mare jucatoare de tenis a comentat in aceasta dimineata la Ora Exacta in Sport, in direct la Sport.ro, parcursul Simonei, dezvaluind principalele schimbari din jocul acesteia.
“Intai si intai si-a gasit o stabilitate, un echilibru. Joaca mai bine decat in Australia. Este agresiva atat cu forehand-ul cat si cu backhand-ul. Serviciul imi pare din ce in ce mai bine. O gasesc solida, cu foarte multa incredere, lucida si echilibrata.In primul rand, ea gestioneaza foarte bine presiunea. I-au trebuit cativa ani pentru ca tenisul ei sa ajunga la acest nivel, toate perioadele dificile au intarit-o”, a spus Virginia Ruzici, in direct la Ora Exacta in Sport.De asemenea, aceasta a vorbit si despre castigurile financiare ale Simonei Halep, spunand ca tanara sportiva pune deocamdata banii in plan secund, fiind dornica de afirmare.

“Simona s-a apucat fara bani de tenis la varsta de patru ani si jumatate. Intentiile ei au fost sa faca performatna, banii vor veni mai tarziu. Premiile sunt oricum enormel, deci exista si o recompensa imediata”
, a completat aceasta.14:00 12 Mar Poza principala de pe pagina oficiala de Facebook WTA ii este dedicata Simonei Halep pentru parcursul formidabil din 2014.

Simona Halep a învins-o pe Casey Dellacqua (locul 78 WTA), scor 6-2 6-2 şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells. Românca a avut nevoie de aproximativ o oră pentru a tranşa meciul cu Dellacqua. Simona s-a impus după două seturi cu parcurs aproape identic şi fără să piardă nici un game pe propriul serviciu.În semifinale, românca se va bate cu cîştigătoarea dintre Jelena Jankovici şi Agnieszka Radwanska. În cazul în care sîrboaica va pierde, Halep este sigură că va ocupa cel puţin locul 5 la startul săptămînii viitoare.
Pentru calificarea în semifinale, Halep va primi 225.000 de dolari şi 390 de puncte WTA.
13:00 12 Mar Calificarea in semifinalele turneului de la Indian Wells este recompensata cu 225.000 de dolari si 390 de puncte WTA.
13:00 12 Mar Meciul dintre Simona Halep si Casey Dellacqua este programat pentru ora 22.00. Ora de start depinde si de intalnirea dintre Milos Raonic si Andy Murray, care va avea loc tot pe terenul central.

12:57 12 Mar Simona Halep e pe pozitia a 3-a in clasamentul ‘Road to Singapore’, o ierarhie care contabilizeaza numarul de puncte din circuitul WTA de la inceputul anului, pana in prezent.Doar Na Li si Dominika Cibulkova au strans mai multe puncte in 2014.

10:32 12 Mar Performanta Simonei Halep de aseara, dar si ascensiunea formidabila a romancei pana in top 10 mondial nu este trecuta cu vederea de nimeni, iar tennis.com ii dedica astazi un editorial impresionant in care se vorbeste despre “naturaletea si instinctul Simonei”.Halep este vazuta de cei de la tennis.com ca fiind un viitor star al sportului “alb”, iar comparatiile cu Ilie Nastase si Roger Federer, doi dintre cei mai mari tenismeni din istorie, sunt si ele prezente.

“Ce am invatat din meciul Simonei Halep cu Bouchard? In primul rand, nu sunt multe lucruri care le despart in acest moment, dar Simona a dovedit ca avantajul locului 7 in clasamentul WTA conteaza foarte mult. Romanca a fost mult mai fluenta in miscari, mai calma si mai constanta, este o jucatoare naturala si este urmasa lui Ilie Nastase.

Ce a fost mai impresionant la prestatia ei este insa instinctul ei de a regla totul la final. (…) Spre deosebire de Bouchard, Halep nu a avut nevoie de antrenorul ei in meciul din optimi, jocul ei a fost instinctiv si este o dovada a unei jucatoare extrem de inteligente.

(…) Aflate pe locul 7, respectiv 19 in clasamentul WTA, ambele jucatoare sunt foarte inteligente si mature pentru varsta lor. Halep este insa mult mai fluenta, constanta si se incadreaza perfect teoriei lui Roger Federer, ceea ce inseamna ca va deveni cea mai buna. Bouchard este mai puternica, iar daca ne uitam la Serena Williams, ar putea fi la fel de buna”, noteaza sursa citata.

08:16 12 Mar Simona Halep: “Stiu ca Dellacqua este o jucatoare de mana stanga si nu-mi va fi deloc usor sa joc impotriva ei, pentru ca de obicei adversarele sunt dreptace. Nu o cunosc, nu am jucat niciodata impotriva ei. Cred ca va fi o surpriza pentru mine.”
08:02 12 MarCum arata tabloul sferturilor la Indian Wells:
Na Li (1) – Cibulkova (12)
Pennetta (20) – Stephens (17)
Simona Halep (6) – Dellacqua (-)
Jankovic (7) – Radwanska (2)Un lucru este cert dupa parcusul de pana acum la Indian Wells: Simona Halep nu are cum sa coboare sub locul 7 in clasamentul mondial si ar putea sa urce chiar si doua pozitii pana luni.Kvitova a fost eliminata de Cibulkova in optimi, iar asta este o veste buna pentru Simona. Totul depinde acum de parcursul Jelenei Jankovici, jucatoare cu care Simona Halep s-ar putea intalni in semifinale.
Simona Halep vs. jucatoare din Top 20 in 2014: 5-0 – este statistica oferita de pagina oficiala de Facebook WTA

22:59 11 Mar Simona Halep, cap de serie numarul 6 si locul 7 WTA, o va intalni pe australianca Casey Dellacqua in sferturile de finala ale turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii in valoare totala de 5.946.740 de dolari
Dellacqua, jucatoare venita din calificari si locul 78 WTA, a beneficiat in optimile de finala de neprezentarea sportivei americane Lauren Davis, pozitia 66 in clasamentul mondial.Simona Halep si Casey Dellacqua nu s-au mai intalnit pana acum in circuitul WTA.

21:59 11 Mar SET si MECI! Halep se califica in sferturi dupa 6-4 in decisiv, impotriva locului 19 WTA, Eugenie Bouchard.“Sunt foarte fericita, ma bucur ca am reusit sa castig. A fost un meci foarte greu, dar am reusit sa revin in setul al treilea si sa castig. A fost dificil la 3-4, dar am remontat scorul si am castigat. Sper sa ajung cat mai departe in acest turneu, este o placere sa joc aici”, a spus Halep la finalul meciului.

21:42 11 Mar Bouchard a reusit sa faca break la scorul de 3-3, insa Simona a reusit imediat un re-break!

21:31 11 MarSetul al treilea este extrem de disputat. Simona a reusit sa se capaciteze si sa opreasca seria buna a adversarei sale, castigandu-si serviciu. Scorul este 3-2 pentru Simona, in decisiv!

21:10 11 Mar SET Bouchard! Canadianca castiga setul secund cu 6-1! Nick Saviano, antrenorul acesteia o indeamna sa fie si mai agresiva: “Nu esti destul de determinata, incearca sa lovesti si mai tare, sa o surprinzi. Agata-te de fiecare minge!”
21:05 11 Mar Setul doi se disputa exact invers, cu Eugenie Bouchard la conducere. Canadianca a facut cateva gameuri de exceptie si conduce in acest moment cu 5-1, fiind aproape de a-si adjudeca setul
20:48 11 Mar Halep incepe perfect si al doilea set si castiga pe serviciul canadiencei! Din pacate, Simona a pierdut pe serviciul ei, facand o dubla greseala in final
20:40 11 Mar SET Halep! Simona castiga cu 6-2, canadianca isi varsa nervii pe teren, dupa ce a trimis singura mingea in afara
20:36 11 Mar Schimburi rapide intre cele doua jucatoare, lui Bouchard i-au “intrat” cateva mingi si a luat doua game-uri consecutive. Scorul este 5-2

20:31 11 Mar Simona o distruge pur si simplu pe Eugenie Bouchard in primul set! Romanca a facut 5-0 dupa inca un game perfect! Bouchard, semifinalista la Australian Open, nu poate face fata “tavalugului”

20:22 11 Mar 3-0 pentru Simona! Bouchard a inceput agresiv, a vrut sa o surprinda pe Halep cu cateva executii violente, insa acestea nu au fost precise
20:14 11 Mar Meciul a inceput cum nu se poate mai bine pentru Simona, care a facut break! Halep preia conducerea inca de la inceput, urmeaza un game pe serviciul ei

17:04 11 Mar Halep a spus inaintea meciului cu canadianca Eugenie Bouchard de diseara ca nu simte nicio presiune, in ciuda faptului ca dupa turneul de la Indian Wells poate patrunde in top 5 mondial, o performanta istorica pentru Romania.

“Trebuie sa te bucuri pe teren, nu sa stai stresat. Nu trebuie sa porti presiunea rezultatelor asupra ta. E important sa te simti bine pe teren, nu stres, atunci cand esti stresat nu poti sa-ti misti corpul. Am avut asemenea experiente, nu puteam sa ma misc ca sa lovesc mingea, iar asta se intampla din cauza stresului. Trebuie sa te bucuri si sa nu te gandesti la rezultate. Daca esti mai relaxat pe teren, poti juca cel mai bun tenis. Eu ma concentrez pe fiecare punct in parte”, a spus Simona in SUA.

Anul trecut, Halep a castigat 6 titluri WTA, in 2014 incearca sa depaseasca aceasta performanta.

“Eram mult mai defensiva anul trecut, acum sunt mai agresiva. Imi era frica si alergam mult, acum am decis sa fiu mai agresiva si sa scurtez punctele”, a incheta romanca.

16:51 11 Mar Maria Sarapova, detinatoarea trofeului, a fost eliminata in turul 3 la Indian Wells!
Sarapova, locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, a fost invinsa cu scorul de 6-3, 4-6, 7-5, de italianca Camila Giorgi, locul 79 WTA, in turul 3 al turneului de la Indian Wells.Partida a durat doua ore si jumatate. Giorgi, care a trecut de Sorana Carstea in turul 2, a obtinut prima victorie impotriva unei jucatoare clasate in top 5 WTA.Infrangerea Mariei Sarapova, care avea de aparat 1.000 de puncte la turneul californian de categorie Premier Mandatory (a castigat numai 65 de puncte la editia din acest an), ar putea sa o ajute pe Simona Halep, locul 7 WTA, de asemenea calificata in optimi, sa urce in ierarhia jucatoarelor profesioniste de tenis. Sarapova se va regasi dupa Indian Wells mai jos decat Halep in clasamentul WTA.Pentru a ajunge pe locul 5 WTA, maximum realizabil la Indian Wells, romanca este in competitie directa cu jucatoarea sarba Jelena Jankovici, locul 8 WTA, si cu sportiva ceha Petra Kvitova, locul 9 WTA.
Ambele sunt prezent in optimile de finala, Jankovici urmand a juca impotriva danezei Caroline Wozniacki, locul 12 WTA, iar Kvitova cu Dominika Cibulkova, locul 11 WTA, din Slovacia.

16:51 11 Mar Simona Halep o intalneste in aceasta noapte in optimi, la Indian Wells, pe Eugenie Bouchard, semifinalista la Australian Open si locul 19 WTA.”Am vazut-o la Australian Open, unde a avut un parcurs ok, e o jucatoare buna. Va fi un meci greu, dar voi da tot ce am mai bun ca sa castig”, a declarat Simona Halep la conferinta de presa de ieri.

Pentru romanca, turneul din California are o miza uriasa. Deja a depasit-o pe Angelique Kerber intr-un clasament provizoriu si ar putea ajunge pana pe locul 5 in ierarhia WTA care va fi anuntata lunea viitoare.

Conditia este ca Simona Halep sa ajunga cat mai sus la Indian Wells si sa obtina macar aceleasi rezultate ca Jankovici, Sharapova si Kvitova.

Simona Halep si Eugenie Bouchard (20 de ani) nu s-au mai intalnit niciodata pana acum. Confruntarea dintre cele doua este vazuta ca ‘lupta viitorului in tenis’, intre doua jucatoare care au perspective reale pent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *