404 Not Found


nginx
Vezi aici la ce capitol Steaua şi Astra sînt printre mai bune din Europa – Sporting News

piovaccariFotbalul poate fi surpinzător uneori, aşa cum se observă şi din statisticile următoare. Acestea plasează evoluţiile celor de la Steaua şi Astra Giurgiu printre cele ale echipelor de top din Europa, însă trebuie menţionat că rezultatele în cauză au fost obţinute într-un campionat, Liga 1, în care nivelul de performanţă e mult mai redus.

Într-un clasament al mediei de puncte obţinute pe etapă de echipele din campionatele europene, Steaua ocupă locul 15, cu 2.3 puncte cîştigate pe meci. Roş-albaştrii au jucat 17 meciuri în Liga 1, unde au reuşit 11 victorii (65%) şi 6 egaluri (35%). Tot o medie de 2.3 puncte are şi Chelsea, ocupanta locului 17 în acest clasament, doar că formaţia lui Jose Mourinho are mai multe meciuri disputate.

Şi Astra Giurgiu e prezentă printre cele mai bune 30 de echipe. Astralii s-au instalat pe poziţia a 21-a, cu 2.2 puncte obţinute pe meci, în faţa lui Arsenal, care are acelaşi procentaj, dar obţinut din mai multe meciuri jucate. Echipa lui Daniel Isăilă e la egalitate cu un alt nume important, Manchester City, care ocupă poziţia a 27-a, tot cu 2.2 puncte pe meci.

Echipele cu cel mai bun procentaj în ceea ce priveşte numărul de puncte obţinute pe meci sunt Olympiakos, cu 2.9 puncte, Bayern Munchen, cu 2.8 puncte şi Celtic, cu 2.8 puncte. La coada acestui top, cele mai slabe echipe din Europa sunt Pirin Gotse, din prima ligă Bulgară, cu 0.4 puncte, Syrianska, din primul eşalon al Suediei, cu 0.5 puncte, şi Kahramanmaraspor, din liga a doua din Turcia, cu 0.5 puncte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *