cu-ei-mergem-la-euro-2016-7-solutii-pentru-un-a-l-schimba-pe-victor-piturca-varianta-nebuna-un-antrenor_size1Romania are nevoie de un selectioner nou. Romania are nevoie de un om care sa stie sa aseze jucatorii in teren si sa-i trimita la atac. Romania are nevoie de o fata noua, un selectioner care sa ii motiveze pe fotbalisti si faca o selectie decenta.

Exista multi antrenori care ar fi tentati sa preia nationala, intr-un moment extrem de greu. Putem spera la Euro 2016 daca unul dintre cei de mai jos ar accepta sa antreneze.

1) Walter Zenga a venit la Steaua dupa ce a plecat Victor Piturca si a reusit sa schimbe radical echipa. A fost primul antrenor strain din istoria Stelei si a reusit sa se califice in grupele UEFA. Italianul are amintirea meciului magic cu Valencia. El a antrenat ultima oara pe Al Nasr, in Dubai, iar acum nu mai are echipa

2) Adi Mutu iubeste nationala si ar face orice sa revina. Are 35 de goluri la nationala in cele 77 de selectii pe care le are. O varianta ar putea fi sa se intoarca antrenor-jucator, la fel ca Hagi, in 2001. Pentru asta trebuie sa plece Piturca.

“Mi-am dorit din tot sufletul sa fiu convocat pentru acest baraj, e adevarat! Am suferit enorm ca, din cauza unor motive care n-au legatura cu fotbalul, n-am fost chemat de Piturca. Am rabufnit apoi, dar cred ca am dreptul sa vorbesc despre nationala macar ca suporter. In fine, sunt constient ca nu voi mai fi selectionat atat timp cat e el la lot, dar, daca va demisiona sau daca va fi dat afara, voi visa din nou la tricolor”, a spus Mutu.

3) Cosmin Contra este un antrenor tanar care a demonstrat ca stie sa se apropie de jucatori si sa-i motiveze. El poate fi o varianta ieftina pentru nationala. Castiga doar 6000 de euro si ar fi dispus sa antreneze nationala. Performantele de la Pandurii il recomanda. Ploiestenii sunt pe locul 3 in campionat si au demonstrat ca pot pune probleme echipelor mari.

4) Dan Petrescu a declarat in nenumarate randuri ca visul sau este sa antreneze nationala. Marea problema sunt insa banii. Dan Petrescu castiga 3 milioane de euro pe sezon la Dinamo Moscova, iar FRF ar trebui sa bage adanc mana in buzunar pentru a-l convinge.

“Am spus tot timpul ca sunt trei echipe pe care visez sa le antrenez Steaua Bucuresti, Chelsea si echipa nationala a Romaniei. Dar acum sunt foarte fericit la Dinamo”, a spus Dan Petrescu.

5) Cosmin Olaroiu este una dintre solutiile pe care fanii o viseaza pentru echipa nationala. Oli a facut performanta la Steaua si a castigat titlul in sezonul 2005/2006, Supercupa in 2006 si a dus echipa pana in semifinalele Cupei UEFA, acolo unde Steaua a trait infrangerea de neuitat cu Middlesbrough.
Olaroiu ar accepta sa antreneze nationala, insa mare problema este salariul sau. El castiga 4 milioane de dolari pe an de la arabi.

6) Laurentiu Reghecampf este un antrenor tanar care a reusit sa castige titlul cu Steaua si a demonstrat ca se poate apropia de jucatori stiind foarte bine sa ii motiveze inainte de meciuri. Are viziune, tactica, discurs si nu ar fi o cheltuiala prea marepentru nationala. El ar putea prelua nationala daca ar fi ademenit cu salariul pe care il castiga Victor Piturca, adica 400.000 de euro.

7) Otto Rehhagel a antrenat Grecia in perioada 2001-2010 si are in palmares Euro 2004. El este liber de contract si a antrenat ultima oara pe Hertha. Pentru el exista insa o mare problema: Varsta. Are 75 de ani si se gandeste probabil sa se retraga. Nu i-ar strica insa un ultim contract. Cu calitatile sale incontestabile ar putea califica Romania la Euro 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *