Sebastian_Vettel

Germanul Sebastian Vettel de la Red Bull s-a impus la Austin si a obtinut astfel a 8-a victorie consecutiva, depasind recordul lui Michael Schumacher 

Duminica seara, germanul Sebastian Vettel de la echipa Red Bull a castigat Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii, cursa in care la bet365 era considerat mare favorit la victorie. Aceasta victorie a fost a opta la rand in acest sezon si astfel a depasit recordul de succese consecutive intr-un sezon. Precedentul record ii apartinea unui alt german, Michael Schumacher si fusese stabilit in 2004. Atunci Schumacher era la Ferrari si a castigat sapte curse la rand. Dupa realizarea acestei performante, Sebastian Vettel a facut si o declaratie pentru postul de televiziune BBC. Germanul a spus ca nu este determinat de cifre ca sa urce in monopost, dar se simte foarte mandru de aceasta realizare mai ales ca era un record greu de batut.

Acum Sebastian Vettel se poate gandi la doborarea unui alt record de victorii succesive, stabilit de italianul Alberto Ascari. Acesta a castigat noua curse la rand, insa in decursul a doua sezoane: 1952 si 1953. Primele sase victorii au fost obtinute in primul an. Acest record poate fi batut de Vettel chiar in acest sezon. El trebuie doar sa castige ultima cursa a sezonului care va avea loc la finalul acestei saptamani in Brazilia. Sunt sanse mari sa reuseasca acest lucru. Potrivit celor mai bune cote pariuri Formula 1 Vettel are o cota de 1,28 la victorie in Marele Premiu al Braziliei. Anul trecut a terminat insa doar pe locul 6 in cursa castigata de britanicul Jenson Button de la McLaren. Singurul succes al lui Vettel in Brazilia a fost reusit in 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *