1369662159becali_gigi_1_mr_9_24937300Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, a comentat decizia pe care Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a luat-o, marti, in cazul Valiza si a prezentat modul in care clientul sau poate scapa de inchisoare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Bogdan Vlad sustine ca Gigi Becali va scapa de condamnare la CEDO, deoarece magistratii din Romania ar fi incalcat o conventie europeana.

“CEDO ramane singura solutie, iar sansele sunt uriase. Romania a ratificat in 2002 o conventie europeana care se refera la coruptie in sectorul privat, iar solutia este implementata si in codul penal. Daca stimulezi pe cineva pentru a-si face treaba mai bine nu constituie o fapta de coruptie, asa cum se intampla si in cazul nostru. Nu stiu cum cei mai buni judecatori din tara au putut sa ignore recomandarea Uniunii Europene”, a spus Bogdan Vlad la GSP TV.

Avocatul a mentionat ca Steaua nu va avea de suferit din cauza condamnarii lui Gigi Becali pentru ca instantele sportive au luat deja o decizie irevocabila in “Dosarul Valiza”.

Gigi Becali a fost condamnat, marti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu executare in “Dosarul Valiza”. Finanaţtorul stelist execută deja o condamnare de trei ani primita in “Dosarul Terenurilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *