becalii_01_2a82ac8ca5_7bb9498c3dGigi Becali ar putea părăsi închisoarea mai repede decât ar fi crezut că este posibil. Chiar dacă judecătorii l-au trimis pe Gigi Becali după gratii pentru 3 ani, omul de afaceri ar putea fi eliberat mult mai repede, dacă noul proiect de lege iniţiat de deputaţii Mădălin Voicu (PSD) şi Nicolae Păun – reprezentantul Partidei Rromilor va fi aprobat de către Camera Deputaţilor. Potrivit noii propuneri, deţinuţii fără infracţiuni grave, cu sentinţe de până la 3 ani, să execute pedeapsa în regim deschis, adică să fie puşi sub arest la domiciliu.

Inculpaţii vor fi monitorizaţi cu o brăţară, la mână sau picior, care are un cip astfel încât oamenii legii vor şti tot timpul unde se află persoana repectivă. Totodată, inculpaţii vor avea un anumit perimetru de mişcare, iar în cazul în care încearcă să fugă pedeapsa se va se tripla şi va ajunge din nou după gratii.

În acest fel: „Scutim statul de o cheltuială majoră, iar aceşti oameni se pot integra mult mai bine în societate. Gandiţi-vă că cineva care a furat un sac de cartofi sau o găină face 2 ani de puşcărie. Mai doarme cu încă unul în pat, învaţă tot felul de porcării… Nu este mai bine să meargă acasă, să nu cosume nimic din banii statului şi să fie reeducat în sânul familiei? Acest sistem se practică în multe ţări europene precum şi în SUA”, ne-a spus preşedintele comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, Nicolae Păun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *