andrei-penescu

Gigi Becali se află deja după gratii, în urma condamnării primite în dosarul schimbului de transferuri cu MApN, dar astăzi îşi poate majora pedeapsa cu încă un an dacă va fi găsit vinovat de dare de mită în celebrul “Dosar Valiza”. Finanţatorul Stelei mizează în continuare pe pledoaria sa, conform căreia “premierea nu este mită”, dar rămâne de văzut dacă şi judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor considera că omul de afaceri are dreptate.

În cazul în care Becali va fi găsit vinovat, Steaua ar putea avea de suferit şi pe linie sportivă, iar retrogradarea în eşalonul al doilea este una dintre opţiunile luate în calcul, potrivit regulamentului.

Până la aflarea verdictului, păgubiţii dintr-o speţă similară se tem că vor asista la un act de discriminare. Andrei Penescu, fiul omului de afaceri Cornel Penescu şi actual conducător al clubului de fotbal FC Argeş, crede că gruparea din Ghencea nu va avea soarta formaţiei piteştene. În iulie 2009, echipa din Trivale a fost retrogradată în urma implicării patronului Cornel Penescu în “Dosarul Corupţiei din Arbitraj”, iar arestarea omului de afaceri a condus la o criză din care alb-violeţii nu au ieşit nici în prezent.

“Nu doresc răul nimănui, dar mor de ciudă că pe noi ne-au băgat în B, iar Steaua nu are nicio problemă într-un caz aproape identic. Eu cred că s-a făcut exces de zel în cazul lui FC Argeş şi sunt sigur că Steaua nu va păţi acelaşi lucru pentru că este un nume mult mai greu, poate cel mai greu din fotbalul românesc”, a spus Andrei Penescu pentru ziarul Ring.

O eventuală condamnare a lui Gigi Becali în Dosarul Valiza poate redeschide ancheta şi pe linie sportivă, iar sancţiunea prevăzută este retrogradarea în eşalonul secund, în vreme ce UEFA specifică în mod clar faptul că orice echipă va fi exclusă din cupele europene în cazul implicării în acte de corupţie. Totuşi, Steaua poate scăpa datorită faptului că Gigi Becali nu face parte în mod oficial din conducerea clubului, în documente fiind trecute rude ale acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *