uefa-a-dat-startul-procesului-de-candidatura-pentru-gazduirea-meciurilor-de-la-euro-2020-205578

UEFA a dat startul procesului de candidatură pentru găzduirea meciurilor din cadrul Campionatului European din 2020, competiţie ce se va desfăşura în 13 oraşe din ţări diferite, informează AFP, citată de Mediafax.

Forul european a adresat o scrisoare federaţiilor naţionale, invitându-le să îşi anunţe candidaturile şi a publicat regulile legate de acest proces.

Termenul până la care federaţiile îşi pot anunţa oficial interesul de a găzdui partide de la turneul final este de 12 septembrie. Fiecare ţară poate candida cu unul sau două oraşe, urmând ca UEFA să facă o selecţie şi să anunţe pe 20 septembrie care dintre variante sunt autorizate pentru a candida.

Dosarele de candidatură se pot depune până pe 25 aprilie 2014 cel mai târziu, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.

Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro 2020 pe un singur stadion, fiind acceptate şi candidaturi ce includ arene în stadiu de proiect, cu condiţia ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în 2016.

Printre federaţiile care şi-au anunţat intenţia de a găzdui meciuri de la Euro 2020 se află şi FRF, preşedintele Mircea Sandu declarând în luna noiembrie că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *